Сутринта гледах репортажите по случилото се в Слънчев бряг. 30-ина души с брадви и бронежилетки минали по главната улица, никой не ги спрял и никой дори не звъннал на МВР.

Най-вероятно защото знаят, че полиция и бандити там са едно. И това най-добре трябва да го знае сегашният гл. секретар на МВР, до неотдавна шеф на РДВР- Бургас.

Това не е ‪#‎НормалнаДържава‬. Няма как да има справедливо общество, ако ние и бандити не сме равни пред закона. И ако МВР пази тях, а не нас.

Корупцията в МВР в случая уби едно 21-годишно момче, започнало работа като охранител преди месец. Чудо е, че не избиха туристи.
Мисля, че оставката на гл. секретар е задължителна. Такава нагла демонстрация кой е държавата в Слънчев бряг не може да се подмине така.

Мисля, че е ред и на министър Бъчварова, и на премиера Борисов. Нещата с МВР очевидно са зле. От това умират хора. И не виждам абсолютно никаква промяна или движение към добро.

Тези дни се наложи да настаним роднина в болница. Добра болница, добро лечение, направиха хората каквото можаха.
За 3 седмици престой и лечение сметката е към 4 000 лева. Здравната каса поема 450 лева по тази пътека. Другото ние ще "дарим" на болницата, защото нямало право на заплащане, а само на дарения.

Дотук с реформата на Москов. Нямаш ли пари, умираш. Това му е реформата.

Сега обаче да попитам колко ще платят простреляните в Слънчев бряг? На единия 4-5 операции, престой в реанимация и т.н. На другия шрапнел в крака, все едно е бил на война, и пак операции, реанимации и галимации.

Сметката им със сигурност вече не е малка. И нямам никакво желание аз и вие като данъкоплатци да я плащаме. Както нямам желание да плащаме заплати на корумпираните полицаи в Слънчев браг.

Ето това трябва да поправим. Обществото да страда от престъпници, а после да им плаща сметките.

***
Текстът е от Facebook на Кадиев