News.bg публикува мненията ви без редакция 

Защо е нужен единен фронт срещу Георги Първанов

Само победа над сегашния президент води до предсрочни избори догодина
Волен Сидеров


Обстоятелствени мотиви
Три месеца преди изборите за президент на България още няма издигната кандидатура. Този парадокс се дължи на факта, че кандидатурата на самия Първанов е ясна и сигурна, и той просто изчаква до последно момента на обявяването й, като в същото време в отсрещното поле на битката няма никой.


Разчитайки на държавната машина и всички медийни ресурси, Първанов отдавна прави своята пропаганда, без да чака официалното си обявяване.
Абсурд е в краткия срок до изборите неяснотата да продължава и да не се знае кой и защо ще играе срещу Първанов.


Последните преговори между партийните лидери в дясното пространство утвърдиха патовата ситуация там и отчаяха още повече наблюдателите, че може да се появи единна и надеждна кандидатура срещу Първанов.


В същото време проучванията сочат, че повече от половината българи не искат Георги Първанов за президент втори мандат, но са объркани във визията кой трябва да го смени.

Идейни мотиви
Нужно е да се представи на обществото ясно, кратко, категорично и разбираемо послание "Защо Георги Първанов не трябва да бъде президент на България повече". Нужно е също категорично да се очертае разделителна линия - кой е "за" Първанов да бъде президент и кой е "против". Средно положение не може да има. Шикалкавенето в момента от страна на отделни политици и лидери прикрива тайното желание Първанов да остане президент.

Защо не трябва
Първанов да бъде
президент?

1Георги Първанов е бащата на това тройно правителство, което всеки ден влошава живота на българите, увеличава турцизирането на цели райони у нас, продължава ограбването и корупцията, за което има ясни европейски критики.


2Георги Първанов даде мандата за управление на България на единствената партия у нас, която действа като пета колона на турските служби, която е олицетворение на корупцията и мафиотизацията в политиката и която би трябвало да е забранена, ако се спазваше Конституцията.


3Георги Първанов позволи да бъдат настанени у нас чужди военни бази, без никакво заплащане и в нарушение на националните ни интереси.
4Георги Първанов наруши Конституцията, след като Станишев беше излъчен за премиер, бе проведено гласуване на кабинет, предложен от него и той не мина.

Според основния закон - чл. 99.т. 2 и т. 5, президентът беше длъжен да състави служебен кабинет и да насрочи нови избори. Защото Конституцията казва: "Когато в 7-дневен срок кандидатът за министър-председател не успее да предложи състав на Министерския съвет, президентът възлага това на посочен от втората по численост парламентарна група кандидат за министър-председател."

(Чл. 99 т. 2.) В 7-дневен срок Станишев обаче успя да състави кабинет, който не мина при гласуване. Следователно цитираната т. 2 не е изпълнена и президентът нямаше право да възлага на втората по големина група мандата, след това - на третата. Той просто трябваше да насрочи нови избори.


5Това нарушение на Конституцията прави от Георги Първанов тежък нарушител на закона и категорично го лишава от правото да претендира за нов мандат.

Опасността днес
В момента има реална опасност срещу Първанов да бъдат издигнати няколко кандидатури: Петър Стоянов на СДС, Неделчо Беронов на ДСБ, кандидат на АТАКА, Анастасия Мозер на БЗНС -НС, Георги Марков на "Ред, законност и справедливост", плюс още няколко, които сега е трудно да прогнозираме. Резултатът от това накъсване на гласовете на противниците на Първанов, може да доведе до негов успех още на първия тур.

Това ще е фатално за няколко поне партии и техните лидери. Те просто ще изчезнат от политическата сцена. Запзаването им за пъстротата на спектъра може да стане, само ако тези партии днес направят компромиса да се обединят тактически за един единствен бой с формации, които дори са им чужди или са критикували за нещо.

Само единна кандидатура, но не единствено на дясното, а на всички противници на Първанов, които са и в лявото пространство, и в по-неутрална територия, може да разчита на успех.


Първостепенна обаче е задачата - единен фронт, който отговаря само на един въпрос: "Искаме ли да победим Първанов на изборите?" Ако да - ще направим ли всичко, което е нужно, без да робуваме на лични страсти, ревности омрази, неприятелства или задни мисли.

Какво трябва
да се направи?
Този призив е към всички лидери на политически сили - в и извън парламента, на граждански и обществени организации, на групи за влияние. Този призив е прост и ясен: Обединете се за свалянето на Георги Първанов от президентския пост.

То е нужно на България, за да се свали и тройното правителство, закриляно от Първанов и да се изтласка протурската партия ДПС от политическата и икономическата власт. Друг начин за европеизиране на България няма. Победата на Първанов осигурява анадолско бъдеще на страната ни.


В това обединение трябва да влязат всички, които ги обединява желанието да победим Първанов на изборите. Без оглед на идеологически и други различия. Фронтът е чисто тактическо образувание, което се разтурва веднага след изборите и всеки действа, както дотогава. Няма трайно или идейно обвързване.

Не трябва да се робува на клишета "дясно", "ляво", "националистическо" или нещо друго.
Само такова тактическо обединение може да постигне успех - победа над Първанов. Средно положение в тази битка няма. Или загуба, или победа.