Премиерът Бойко Борисов дойде на заседанието на Висшия съдебен съвет (ВСС). Той иска да бъде изслушан, след като председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов огласи SMS, за който твърди, че му е препратен от премиера Бойко Борисов, съобщава БНР.
От съобщението става ясно, че член на кадровия орган е информирал в реално време премиера за дискусията около скандала „Яневагейт”.

SMS скандал разтресе Висшия съдебен съвет

SMS скандал разтресе Висшия съдебен съвет

Член на ВСС информирал премиера за дискусията "Яневагейт"

Пристигайки във Висшия съдебен съвет, Борисов е декларирал, че уважава съдебните кадровици, но не му е приятно да чете, че съветът иска да го изслуша по „Яневагейт”, а той не идвал. Членове на ВСС пък се опитали да му обяснят, че той не е канен.

По мнението на Борисов, ВСС нямал право да го вика за изслушване, тъй като покана за изслушване там била равна на покана от негова страна към кадровиците да бъдат изслушани в Министерския съвет.

Премиерът нямал нищо против, ако е извършил престъпление, прокуратурата да го разпита.

Борисов държи да уточни, че няма Вайбър, тъй като голяма част от разговорите, за които става въпрос в скандала „Яневагейт”, били проведени по Вайбър.

Той призова съдебните кадровици да не се обвързват с политика. Борисов направи връзка с анонсирания вчера нов десен проект на Радан Кънев, като посъветва съдебните кадровици да не се поддават на намеренията на някакви хора да правят нови десни проекти, които да го победят на изборите.

„Аз препратих този SMS, за да го видите”, обясни казуса Бойко Борисов пред ВСС и уточни, че е получил съобщението от трети човек.

Не е ясно кой му е пратил SMS-а от заседанието на ВСС.