Отборите на Арда (Кърджали) и ЦСКА пренасят съперничеството си и в шампионата. След здравия сблъсък за Купата на България преди дни, който беше спечелен трудно от "армейците", сега селекциите ще си оспорват така необходимите за тях три точки. Този път арена на тяхната футболна битка ще бъде стадион "Локомотив" в Пловдив.

Георги Илиев: В ЦСКА липсва шампионският манталитет, време е отборът да излезе от летаргията

Майкъла: В ЦСКА липсва шампионският манталитет, време е отборът да излезе от летаргията

"Играта на тима не отговаря на амбициите на клуба"

Символичните домакини от Арда са повече от амбицирани да постигнат нещо значимо срещу столичния гранд. Селекцията на Стамен Белчев се представи достойно за Купата, но ранна грешка може би ги лиши и от постигането на сензация.

Специалистът има известни проблеми около своя състав. Централният бранител Илиас Хасани е наказан, след като беше изгонен в четвъртък заради скандал на терена, а и извън него с Али Соу. Елиша Сам още се възстановява от претърпяната операция на менискуса, а пък английският десен бек Конър Рандъл все още не е на 100%. Същото важи и за централния нападател Ради Василев, който все пак може и да запише игрови минути.

Изписаха Антов от болницата, няма да играе в мача с Арда

Изписаха Антов от болницата, няма да играе в мача с Арда

Футболистът благодари за грижите

Днешният мач предоставя възможност на ЦСКА да съкрати до 9 точки изоставането си от върха след издънката на Лудогорец вчера. В последно време "червените" печелят гостуванията си извън София, като в шампионата победиха последователно Етър (4:0), Черно море (2:0) и Ботев Враца (3:0), а сломиха и Арда за Купата.

Днес ЦСКА няма да може да разчита на големия си талант Валентин Антов. Той прекара 2 дни в болницата в Кърджали, тъй като е получил комоцио по време на срещата в четвъртък. Вчера 19-годишният Антов беше изписан и се присъедини към отбора, но в рамките на няколко дни няма да може да се включи активно в заниманията.

Пешев: ЦСКА е силен отбор, но ме притесняват страничните фактори

Пешев: ЦСКА е силен отбор, но ме притесняват страничните фактори

"Иначе сме доволни от представянето на футболистите"

Главоболия за наставника Милош Крушчич създават и наказанията на Тиаго и Али Соу, което означава и сериозно прекрояване на "червеното" нападение за днешния мач. Под въпрос до последно пък ще бъде лидерът в отбрана Али Соу, който има мускулен проблем.

Главен съдия на срещата е Петър Кирилов от Добрич, с помощници Николай Чакъров и Георги Стамболджиев. Делегат на БФС е Марин Раковски, а работата на реферите зорко ще следи Йордан Иванов.

Стамен Белчев: Предпочитам грозна победа над ЦСКА

Стамен Белчев: Предпочитам грозна победа над ЦСКА

"Надявам се, че сме си направили необходимите изводи и поуки и ще играем още по-добре за първенство"