Ботев (Пловдив) записа класически успех над Дунав с 3:0 в последния кръг от редовния сезон в Първа лига. Точни за домакините бяха Жоао Паоло, който се разписа два пъти, и Тодор Неделев.

Ботев (Пд) - Дунав (Развой на срещата по минути)
на живо

Ботев (Пд) - Дунав (Развой на срещата по минути)

Мачът е от 17:30 часа

Двата отбора започнаха срещата с добри голови възможности и резултатът можеше да е 1:1 още преди да са изминали 10 минути. Още в самото начало, Жоао Паоло нахлу на скорост в наказателното поле на "драконите", отскубвайки се от Петър Патев, но преди да успее да стреля, Попадийн спря устрема му и изчисти топката. Отговорът на гостите не закъсня и Карагарен също се отчете с чудесна възможност пред вратата на домакините. Нападателят остана сам срещу вратаря, но Чворович се намеси по най-добрия начин при удара му и изби кълбото с крак.

Малко след това, Зитоуни разочарова с изпълнението си, след като стреля от границата на наказателното поле, веднага след като получи пас от Карагарен, но топката премина високо над напречната греда.

Снимка 345802

Източник: LAP.bg

В 16-ата минута бе най-добрият момент за "жълто-черните". Афонсо се откъсна от защитата на Дунав, след като получи пас от Серкан, но след изстрела му, Мартин Луков се хвърли и изби топката.

Докрая на първите 45 минути, двата тима си размениха по още една добра атака. Първо Жоао Паоло за пореден път опита да покоси вратата на Луков, но стражът се справи, избивайки топката. При добавката, Тодор Неделев разочарова с удара си, тъй като кълбото премина доста встрани от целта. Малко след това, Васил Шопов центрира от фаул към добре позиционирания в наказателното поле Ковачев, но след удара му, топката попадна право в ръцете на Чворович.

Втората част започна по сходен начин, както и първите 45 минути. Васил Шопов успя да изненада Чворович с центрирането си отляво, след което стражът не се намеси по най-добрия начин, но негов късмет, Бранимир Костадинов вече нямаше как да играе с топката и опасността пред вратата му отмина. Малко след това, Тодор Неделев направи фрапантен пропуск. Лазар Марин пусна пас към своя съотборник, който обаче не успя да се разпише на опразнената врата.

В 68-ата минута, Ботев най-накрая успя да се възползва от пробойните в защитата на Дунав. Жоао Паоло получи хубаво подаване в наказателното поле и веднага изстреля диагонален удар за 1:0, не оставяйки никакви шансове на Мартин Луков.

Шест минути по-късно, Тодор Неделев удвои преднината на "канарчетата", разписвайки се след невероятен удар от далечна дистанция.

Малко след това, Жоао Паоло отбеляза второто си попадение в срещата и направи резултата в Пловдив класически, оформяйки и крайното 3:0. При удара му, Мартин Луков не помръдна.