Ботев (Враца) и Витоша не излъчиха победител в двуостър мач от 15-ия кръг на първенството. Срещата на "Христо Ботев" завърши 1:1. В края на първото полувреме Валери Домовчийски откри резултата от дузпа, а в 75-ата минута Запро Динев изравни. 

Така врачани прекъснаха серията си от две поредни загуби, като събраха 13 точки. "Тигрите" остават на последно място с 4 точки. Тимът на Енгибар Енгибаров пък бе в серия от 6 поредни поражения преди днешната си визита във Врата.

Ботев (Враца) - Витоша 1:1
на живо

Ботев (Вр) - Витоша 1:1, Динев бележи

Врачани са в серия от две поредни тежки загуби

Първата добра възможност се откри пред Георги Вълчев. Халфът обаче стреля покрай вратата. В 16-ата минута Симеон Мечев стреля извън наказателното поле. Василев първоначално изби топката, след което я улови. 

Малко след това с пропуск се отличи Валери Божинов. Нападателят се добра до топката в наказателното поле и стреля слабо, но вратарят спаси. 

В 29-ата минута Петър Атанасов бе много близо до първия гол в срещата. Крилото на домакините изпълни почти перфектно пряк свободен удар, но Християн Василев успя да се намеси, избивайки топката в корнер.

В 41-ата минута Валери Божинов се възползва от добро центриране от левия фланг на Симеон Мечев. Опитният нападател овладя подаването с гърди, след което шутира в близкия ъгъл, но стражът на гостите отново се намеси.

Сашо Ангелов бесен, намекна за оставка

Сашо Ангелов бесен, намекна за оставка

"Не знам каква ще бъде реакцията на Ботев (Враца), но аз имам моя"

В продължението на първото полувреме Ботев излезе напред в резултата. Симеон Мечев нахлу в наказателното поле и бе фаулиран от Лъчезар Котев. Халфът на "тигрите" претендираше, че е играл с топката, но главният рефер Станимир Тренчев бе категоричен - дузпа за врачани. Зад топката застана Валери Домовчийски, който откри резултата. 

Втората част започна с далечни удари на Кабов, Котев и Долапчиев, които бяха неточни. 

В 56-ата минута Долапчиев пропусна отлична възможност. Садула центрира отдясно, нападателят бе оставен сам в наказателното поле, но не успя да нанесе хубав удар и прати топката в аут. 

Минута по-късно нов пропуск направи Божинов. Нападателят получи топката отляво на вратата и останал очи в очи с Василев стреля, но вратарят спаси. 

В 59-ата минута Лясков стреля покрай вратата. Пет минути по-късно Домовчийски бе оставен сам в наказателното поле и нанесе удар от движение, който Василев спаси. 

В 75-ата минута Витоша изравни. Андреас Васев сбърка отляво и Кабов му отне топката. Крилото намери на далечната греда Запро Динев, който с премерен удар вкара за 1:1. 

Християн Василев: Надявам се да продължим с възхода

Християн Василев: Надявам се да продължим с възхода

"Не мога да кажа кое спасяване беше най-трудното днес"

Три минути по-късно "тигрите" можеше да стигнат до втори гол. Атанас Кабов стреля силно от границата на наказателното поле, но Костов успя да избие. 

В 81-ата минута Кочилов спаси Витоша от това да инкасира второ попадение във вратата си. Вълчев с глава намери Петър Атанасов, който чукна топката покрай Василев, който успя да отклони топката, а Кочилов от голлинията успя да изчисти. 

В продължението на мача гол на Евгени Зюмбулев бе отменен поради засада. 

Енгибар Енгибаров: Всяка точка е важна за нас, съдията не искам да го коментирам

Енгибар Енгибаров: Всяка точка е важна за нас, съдията не искам да го коментирам

"Показахме характер"