Черно море се доближава до Топ 6 на efbet Лига. "Моряците" сложиха край на негативната си серия с важен домакински успех над Берое с 2:1. Селекцията на Илиан Илиев демонстрира необходимата точност в решителните моменти и наложи волята си над един от силните отбори в шампионата.

Дебютен гол за варненци реализира новото попълнение Зе Гомеш (20"), а през второто полувреме точен от дузпа беше Родриго. Освен непрестанни претенции към главния съдия, гостите водени от Димитър Димитров, най-вече затрудняваха вражеската врата чрез Мартин Камбуров и Макута. Октавио пък се разписа от засада в 75-ата минута, но и това не спомогна на заралии да стигнат поне до ремито в морската ни столица.

Снимка 520703

Източник: LAP.bg

Черно море е под №7 в таблицата с актив от 25 точки, докато Берое е на петото място с 32. През идната седмица на гореспоменатите клубове предстоят мачове и за Купата на България, съответно с Левски и ЦСКА.

Локомотив (Пловдив) и Етър направиха 1:1 в efbet Лига

Локомотив (Пловдив) вгорчи рождения ден на Крушарски с равенство срещу последния Етър

Драма на "Лаута"

Не беше изненада за никого, че битката на "Тича" стартира още от първия съдийски сигнал. Първата опасност беше в актива на домакините. Новото попълнение Зе Гомеш получи подаване от Илиев и след щастлив рикошет, бившият младежки национал на Португалия отправи изстрел по земя, който сравнително затрудни стража на беройци - Генадий Ганев.

Селекцията на Илиан Илиев пропусна да открие резултата в 11-ата минута. Лошото стечение на обстоятелствата за Берое продължиха, след като Александър Василев не изчисти акуратно центрирана топка от фаул на Илиев-младши. Така тя придоби нужната височина, за да бъде отиграна с глава от бранителя Влатко Дробаров, но насочването на северномакедонеца беше отразено по фантастичен начин от Ганев.

Снимка 520704

Източник: LAP.bg

Още един удар в очертанията на старозагорската врата беше регистриран в 16-ата минута. Изчистена топка след корнер попадна на волето на Касми, като неговият изстрел остана единствено за статистиката.

С оглед развитието на мача, Черно море заслужено поведе в 20-ата минута. Беройци изгубиха топката в средата на терена, а Родриго се понесе по десния фланг. Акцията му завърши с успоредно центриране, при което Зе Гомеш изпревари персоналния си пазач Хасани и отблизо реализира дебютното си попадение за "зелено-белите". Недоволен от случилото се на "Тича" се оказа треньорът на гостите Димитър Димитров, който имаше претенции към рефера Георги Димитров заради нарушение в началото на головата атака срещу Александър Василев.

Снимка 520711

Източник: LAP.bg

Гостите от Стара Загора бяха принудени да осъществят принудителна смяна в 25-ата минута, когато получилият фрактура на носа Александър Василев беше заменен от новото попълнение Джунеит Али.

Докато от Берое скачаха за всяко решение на съдията, Черно море беше отборът, който играеше футбол и създаваше головите ситуации. Зе Гомеш се измъкна в 38-ата и с триково движение си освободи пространство за стрелба. Последвалият му изстрел обаче намери външната страна на вражеската мрежа.

Славия победи Арда с 3:2

Славия отлепи от дъното след обрат над Арда

Питър Макрилос с два гола за успеха на "белите" с 3:2

Мартин Камбуров напомни за себе си веднага след подновяването на играта. Ветеранът загърби Влатко Дробаров и отправи изстрел по земя, който беше спасен майсторски от Дюлгеров с една ръка.

Снимка 520709

Източник: LAP.bg

И точно когато заралии надигнаха глава, те бяха разочаровани с второ попадение в своята врата. Илиан Илиев осъществи хубаво двойно подаване с Родриго, след което навлезе в наказателното поле на съперника. Последваха залъгващи негови действия, след които бе спънат от Александър Цветков и реферът моментално посочи дузпата. С отговорната задача се нагърби Родриго, който стреля спокойно в средата и удвои.

Осем минути, след като Гаюс Макута стреля много неточно от задължаваща позиция, в 69-ата упражнението повтори и Кийлън Лебон. Крилото се оказа на точното място, тъй като Дюлгеров се протегна максимално, за да избие центриране към Камбуров. Легионерът в редиците на Берое обаче прати своя изстрел над горната греда.

Снимка 520705

Източник: LAP.bg

Съдийска несправедливост поразя домакините в 73-ата. Поредното центриране в полето на Черно море беше отиграно от Алиун Фал. Ударът му с глава срещна гредата, а намиращият се в засада Октавио реализира на празна врата. Въпреки претенциите на "моряците", голът на старозагорци беше зачетен, а с това се върна и интригата на "Тича".

Лудогорец победи ЦСКА с 1:0

Лудогорец удари ЦСКА с гол от съблекалнята, "армейците" без удар във вратата

Разградчани се откъснаха на 6 точки пред "червените"

До края пред футболистите на Берое така и не се откри шанс за изравнително попадение и селекцията на Херо трябваше да се задоволи с петата си загуба от началото на кампанията.

Снимка 520708

Източник: LAP.bg

В следващия кръг Берое има доста трудно домакинство на Лудогорец. Черно море гостува на Арда, но е длъжнод а отбележим, че през седмицата имат двубои, съответно с Левски и ЦСКА, в турнира за Купата на България.

Черно море - Берое 2:1 (Развой на срещата по минути)
на живо

Черно море - Берое 2:1 (Развой на срещата по минути)

Варненци постигнаха жадуван реванш