Отборите на Левски и Етър се изправят един срещу друг в пореден двубой от 15-ия кръг на шампионата. Победата е задължителна за домакините, които продължават да бъдат единственият реален конкурент на Лудогорец за първото място. Също така "сините" имат шанс и еднолично да излязат на втората позиция, след като конкурентите им от Локомотив (Пд) вчера направиха грешна стъпка при визитата си на Славия.

Етър с нова защита за мача срещу Левски

Етър с нова защита за мача срещу Левски

Наказанието на Здравко Илиев ще доведе до известни рокади

Срещу тях пък се изправя разколебаната селекция на Етър, която не се представя на висота под ръководството на Росен Кирилов. Напоследък "болярите" имаха поредица от тежки загуби - 0:5 от Локо (Пд) и 0:4 от ЦСКА. Поводи за оптимизъм обаче има, тъй като първата среща между етърци и Левски от шампионата завърши при нулево реми.

Росен Кирилов: Ясно е, че ще ни бъде трудно срещу Левски

Росен Кирилов: Ясно е, че ще ни бъде трудно срещу Левски

"Искаме да се представим добре"

Трима от основните футболисти на Левски остават извън групата за днешния мач. Става въпрос за Филипе Нашименто, Франко Мазурек и Найджъл Робърта. В тяхно отсъствие атакуващащото каре на "сините" ще изглежда по следния начин. По крилата ще оперират Паулиньо и Здравко Димитров. Дени Алар ще бъде в ролята на плеймейкър, а като централен нападател ще действа Станислав Иванов. Възможно е последните двама непрестанно да сменят своите позиции на терена.

Треньорът на Етър - Росен Кирилов ще прекрои защитата за визитата на Левски. Промени в нея се налагат и поради факта, че Здравко Илиев е наказан за мача, след като получи червен картон срещу ЦСКА.

Цанко Цветанов: Левски е по-стабилен от миналата година, но трудно ще се пребори за титлата

Цанко Цветанов: Левски е по-стабилен от миналата година, но трудно ще се пребори за титлата

"Нещата не стават от днес за утре"

Очаква се вместо него вдясно на отбраната да играе Александър Дюлгеров, който е ползван от Кирилов по-често в средата на защитата. Варианти за партньори на Иван Иванов за центъра пък са Артьом Артюнин и възстановеният от травма Яни Пехливанов.

Главен съдия на срещата е Петър Костадинов от Добрич, с помощници Александър Атанасов и Никофор Велков. Делегат на БФС е Никола Джугански, а работата на реферите зорко ще следи Валентин Добрев.

Левски търси съперник за контрола през паузата

Левски търси съперник за контрола през паузата

Дотогава на "сините" им предстоят два шампионатни двубоя