Левски и Лудогорец не се победиха в отложения мач помежду си от първия кръг на българския елит.

Дербито между двата тима на "Герена" завърши така, както и започна - при резултат 0:0.

Очакванията сблъсъкът да се превърне в най-посетения мач от началото на сезона в Първа лига се оправдаха, като на стадион "Георги Аспарухов" имаше над 15 000 "сини" фенове.

Божидар Митрев беше изгонен в края на първото полувреме, като това промени значително хода на двубоя и качеството на предложения футбол.

ТОПСПОРТ проследи на живо за потребителите си случилото се на "Герена":

Левски - Лудогорец 0:0, Митрев изгонен, Херо преоблечен, скандално съдийство на "Герена"!

Левски - Лудогорец 0:0, Митрев изгонен, Херо преоблечен, скандално съдийство на "Герена"!

Екшънът е пълен!

Първото полувреме предложи много емоции на феновете по трибуните, а и на тези пред телевизионните екрани.

Играта се водеше на много високи обороти, като акциите в полза на двата тима се редуваха ту пред едната, ту пред другата врата.

На първо време "сините" бяха малко по-настоятелни в представянето си на терена, като по-често търсеха откриващия гол в срещата.

Разградчани отговаряха с бързи контраатаки, на върха на които в повечето случаи се оказваше Вандерсон. Той обаче така и не успя да порази целта.

В средата на полувремето играта се поизнерви и официалните предупреждения зачестиха. В кадър често попадаше Светослав Дяков, който освен, че бе автор на няколко от фауловете, често търсеше сметка на главния съдия за взетите от него решения.

Феновете на домакините пък не спираха да освиркват арбитъра, искайки да бъдат предупреждавани и състезатели на гостите, а не само такива на столичани.

Малко преди почивката Божидар Митрев получи директен червен картон за игра с ръка извън пределите на наказателното си поле. На негово място се появи младият Любенов, който замени Жуниор Мапуку.

Останали с човек по-малко, софиянци внимаваха повече за отбраната си и играта определено загуби остротата си.

През второто полувреме срещата бе коренно различна, като Лудогорец нападаше, а "сините" предимно се защитаваха.

Въпреки промените, извършени от двамата треньори, до промяна в резултата така и не се стигна.

"Сините" можеха да изненадат съперника си 20-ина минути преди края, но шут на Обертан от средна дистанция беше спасен от Ренан дос Сантос. 

Девет минути преди края броят на играчите на двата тима на терена беше изравнен, като при поредното меле на игрището Сисиньо получи червен картон.

Снимка 311248

Източник: LAP.bg

Срещата бе първи сериозен тест за двамата нови треньори на столичани и разградчани. Левски върви перфектно под ръководството на Делио Роси - 3 победи от вече 4 мача с голова разлика 9:0.

Димитър Димитров успя да класира Лудогорец за груповата фаза на Лига Европа, но играта на тима не е такава, каквато всичко привърженици искат.

Снимка 311260

Източник: LAP.bg

Преди началото на мача пък феновете на Левски засвидетелстваха уважението си към слагащия край на професионалната си кариера Боян Йоргачевич.