Отборът на Левски постигна нова победа в шампионата. "Сините" вече еднолично са на второто място в таблицата, след като у дома очаквано надиграха Етър с 3:0. Селекцията на Петър Хубчев се представи на ниво през всичките 90 минути и заслужи триумфа си над "болярите". Точни за успеха бяха Холмар Ейолфсон , Паулиньо и Дени Алар. Като цяло, това беше и най-силният двубой за австриеца с екипа на столичани, след като успя да направи и две асистенции.

Разгромът можеше да бъде и далеч по-голям, но Здравко Димитров удари гредата, а пък неточни в решителния миг бяха Райнов и Мартин Петков.

Снимка 451440

Източник: LAP.bg

Етър инкасира ново тежко поражение, което оставя "виолетовите" на девета позиция във временното класиране. Неприятната новина за треньорския щаб на великотърновци пък е свързана с контузиите на Яни Пехливанов и Иван Стоянов, които трябваше да бъдат принудително заменени

Левски стартира двубоя на високи обороти. Селекцията на Петър Хубчев наложи домакински натиск, но всичко завършваше с безплодни центрирания в полето на Етър. Съперникът им от Велико Търново пък беше подбрал и доста дефанзивна схема 4-5-1.

Левски - Етър 3:0 (Развой на срещата по минути)
на живо

Левски - Етър 3:0 (Развой на срещата по минути)

Очакван развой на събитията на "Герена"

Първата реална голова ситуация в мача настъпи с идването на седмата минута. Цялото внимание попадна върху играещия зад нападателя днес Здравко Димитров. Младежкият национал получи страхотно подаване от Райнов и само с едно завъртане елиминира съпротивата на Александър Дюлгеров. Последвалият му изстрел обаче се отби в страничната греда.

Снимка 451444

Източник: LAP.bg

Натискът на Левски продължаваше да става все по-осезаем. Като доказателство за това беше и тежкият шут на Мартин Райнов, който премина покрай страничния стълб на разтегналия се максимално Христо Иванов.

Левски съумя да материализира своето превъзходство в 24-ата минута. Дени Алар центрира от фаул, близо до тъчллинията. Най-добре позициониран в полето на етърци беше Холмар Ейолфсон, който с глава реализира третия си гол от началото на сезона.

Радостта за домакините можеше да бъде доста кратка, след като Етър организира бърза атака още с подновяването на играта от центъра. Капитанът Иван Стоянов отправи плътен шут от границата на наказателното поле, който профуча покрай горния десен ъгъл на Миятович.

Снимка 451445

Източник: LAP.bg

Последваха нови силни "сини" минути. Основната причина, за да не бъде преднината им удвоена се казваше Христо Иванов. Опитният страж реагира адекватно при диагонални изстрели на Здравко Димитров и Паулиньо.

Неприятност сполетя гостите към края на полувремето, когато лидерът им Иван Стоянов получи болки в гърба и принудително трябваше да отстъпи мястото си на Светослав Ковачев.

Домакините от Левски имаха претенции за дузпа в 44-ата минута. "Сините" останаха разочаровани, след като реферът Петър Костадинов не пожела да посочи бялата точка след закъсняло влизане на Крум Стоянов в краката на Станислав Иванов.

Снимка 451456

Източник: LAP.bg

Втората част започна по възможно най-добрия начин за възпитаниците на Хубчев. Не бяха изминали и 120 секунди, когато Паулиньо увеличи левскарската преднина на два гола. Бразилецът получи пас в центъра от Дени Алар. Последва негов много елегантен финт между краката на Артюнин и врязване в сърцето на "болярската" защита. Всичко завърши с премерен изстрел по земя, който матира Христо Иванов.

Дени Алар определено искаше да сложи край на головата си суша в шампионата. Австриецът беше много активен и след почивката, когато на два пъти беше близо до попадението. В 60-ата минута бившият национал на родната си не успя да отиграе достатъчно добре центриране на Горанов. Секунди след това, негов изстрел от фаул се отби в изградената от Иванов стена.

И след като стана автор на две асистенции, съдбата възнагради Дени Алар и с гол в 67-ата минута. Паулиньо изведе колегата си с №9 зад гърба на съперниковата отбрана, макар и да останаха леки съмнения за засада. Сам срещу Иванов, Алар беше повече от безпощаден, пращайки коженото кълбо мощно под горната греда.

Снимка 451442

Източник: LAP.bg

В 73-ата минута гол №4 във вратата на Етър можеше да реализира Мартин Петков. Юношата на Левски отправи достатъчно опасен изстрел от границата на наказателното поле, който обаче не пожела да посети отново мрежата на Иванов.

Оттам насетне левскарите спокойно дочакаха края на срещата и така регистрираха своя успех №11 за първенство.

Снимка 451443

Източник: LAP.bg

В неделя на Левски предстои тежко гостуване на стъпващия си на краката тим на Ботев (Пд). Ден по-рано Етър приема у дома Черно море.