Локомотив (Пд) и Дунав направи зрелищно в 2-2, в мач който имаше всичко. Домакините играха с човек по-малко повече от 80 минути, но допуснаха изравнителен гол с последното действие в мача. Двата отбора направиха много пропуски, а жълтите картони валяха един след друг.

НА ЖИВО: Локомотив (Пд) - Дунав
на живо

Локомотив (Пд) - Дунав 2-2

Двата отбора вкарват много голове в мачовете помежду си

Грешка на Димитър Везалов усложни много задачата на възпитаниците на Бруно Акрапович. В деветата минута той не можа да върне добре с глава топката към вратаря си. Дебнещият Ндайе го надбяга и Милина направи фаул на границата на наказателното поле. Йорданов не се поколеба и изгони стражът на Локомотив.

Това промени изцяло схемата и на двата отбора. Гостите бяха по-активни и стигнаха до няколко добри положения за гол. Първо Ндайе, а после и Юлиан Ненов удариха греди.

Но често във футбола пропуските се наказват с гол в собствената врата. "Железничарите" получиха право да изпълнят дузпа. При безобидно центриране отдясно, топката се удари в ръката на Мирчев. Веселин Марчев беше безпощаден от бялата точка за 1-0.

Преди това Ндайе се контузи и беше заменен от новопривлечения Исмаил Иса. Точно той внесе още острота в атаката на гостите. Но минималната преднина на домакините се запази до почивката.

Момчетата на Малин Орачев се хвърлиха в атаки. Тяхната упоритост беше възнаградена с дузпа. Тя беше отсъдена за спъване на Иса. Въпреки, че преди имаше и нарушение срещу Карагерен. Васил Шопов стреля в центъра на вратата и Илко Пиргов успя да избие в крак.

В 72-та минута Иса успя да изравни след много прецизно центриране на Юлиян Ненов отдясно. Но радостта на гостите продължи само две минути. Бановски вкара второ попадение за Локомотив с удар отблизо. Топката стигна до него след пробив на Булят и рикошет в Станоев.

"Драконите" не се отказаха да преследват ново изравняване. Дълбоко в добавеното време резервата Диян Димов вкара с удар от около десет метра. Карагерен отне топката от Муса, слезе до аутлинията и подаде назад към Димов.

Равенството е заслужено и може да помогне на Дунав в преследването на голямата цел - бараж с Витоша (Бистрица). Ситуацията в групата е такава, че Септември и Локомотив ще играят в бражите за Лига Европа, а Дунав и Етър ще се борят за трето място.

И Бруно Акрапович, и Малин Орачев не можа да постигнат трета победа откакто поеха отборите си.