Локомотив (Пловдив) не успя да спечели домакинството си на Арда (Кърджали) в сблъсък от 18-ия кръг на първенството.

Пловдивчани опитаха да се върнат към победите и отново да атакуват второто място в класирането, но не съумяха да разгадаят тактиката и да пробият отбраната на опонента си.

Спорът на "Лаута" завърши без победител, но и без реализирани попадения.

В края на мача от игра бе изгонен Стивън Езе. Той получи два жълти картона за сравнително кратък период от време.

"Смърфовете" искаха да се възползват от грешката на Левски и отново да се изравнят по точки със "сините". Вчера софиянци направиха 1:1 с Берое в Стара Загора.

Димитър Илиев: Победата срещу Ботев за Купата е най-щастливият момент в кариерата ми

Димитър Илиев: Победата срещу Ботев за Купата е най-щастливият момент в кариерата ми

"Никога не съм плакал след загуба"

Кърджалии пък продължават битката за Топ 6. Възпитаниците на Стамен Белчев записаха две победи в предишните си два двубоя и се надяваха да продължат с добрите си игри.

Снимка 450416

Източник: LAP.bg

През първия полусезон двата тима направиха зрелищен мач, но Локо бе крайният победител, като се наложи с категоричното 5:2. Сега Арда опази вратата си суха.

ТОПСПОРТ проследи на живо за потребителите си случилото се на терена:

Локомотив (Пловдив) - Арда (Кърджали) 0:0, червен картон за Езе
на живо

Локомотив (Пловдив) - Арда (Кърджали) 0:0, червен картон за Езе

Спас Делев на пейката, може да вземе участие в мача

Първото полувреме в Пловдив бе сред най-слабите и за двата тима през сезона до момента. "Смърфовете" владееха топката в много по-голяма степен, но това не водеше до нищо запомнящо се пред вратата на съперника.

На другия край от терена Арда изчакваше възможност на контраатака, като това се случваше предимно през зоната на Лозев по десния фланг.

Именно с играта на футболиста на Арда бе свързано всичко по-интересно за тима в предни позиции. Рядко се случваше обаче Луков да бъде сериозно застрашен.

Снимка 450249

Източник: LAP.bg

В средата на първата част центриране в пеналта на домакините намери Лозев, той стреля с глава, топката достигна до Василев, който обаче фаулира Луков, преди негов съотборник да прати топката в мрежата. Разбира се, попадението не беше зачетено, като сигналът на рефера Апостолов дойде преди реализирането на гола.

В предни позиции за пловдивчани Димитър Илиев, Бирсент Карагарен и Ален Ожболт правеха всичко по силите си, за да затруднят бранителите на опонента.

Играчите на Арда се прегрупираха от нападение в защита за отрицателно време и в дадени случаи се защитаваха с 8 полеви футболисти. Това не позволи да бъде сериозно застрашен Караджов.

Попадения до почивката не бяха реализирани.

Второто полувреме започна със сериозен импулс в играта на домакините. Те имаха три последователни положения за откриване на резултата, но с пропуски се отчетоха Илиев и Карагарен, на два пъти.

Петнайсетина минути преди края на мача пък Стивън Езе получи втория си жълт картон в срещата и остави своя тим с човек по-малко на терена.

Снимка 438175

Източник: LAP.bg

От скамейката на пловдивчани имаха сериозни претенции. Те не бяха свързани с получените предупреждения от Езе, а от факта, че Георгиев също извърши груб фаул, имаше един жълт картон, но не бе изгонен. Това бе отчетено от домакините като реверанс към играчите на Арда.

До края на мача промяна в нулевото равенство нямаше, като играта загрубя, а останали с 10 футболисти, "смърфовете" предимно се стремяха да се презастраховат в последната линия от игровата си постройка.

Снимка 438168

Източник: LAP.bg

Така Локомотив (Пд) остава на третата позиция в класирането, с актив от 37 точки - две по-малко от Левски. Арда е с 26 пункта, на границата на първите 6 в таблицата.

Снимка 438174

Източник: LAP.bg