Локомотив (Пловдив) успя да измъкне точка при домакинството си на Верея. Срещата от 19-ия кръг на Първа лига завърши 1:1, а "черно-белите" записаха пети мач без победа под ръководството на новия си треньор Бруно Акрапович. Старозагорци може да се чувстват ощетени в поредна среща, след като редовен гол на Георги Андонов бе отменен в 65-ата минута. Още в 7-ата Илиян Йорданов даде преднина на гостите, а Симеон Райков изравни в 83-ата от дузпа.

"Лъвовете" събраха 30 точки и заемат 5-о място във временното класиране, докато пловдивчани са 9-и с 22 пункта.

Локомотив (Пловдив) - Верея 1:1
на живо

Локомотив (Пловдив) - Верея 1:1, Райков изравнява от дузпа

Домакините ще търсят първа победа под ръководството на Бруно Акрапович

Двубоят започна отлично за гостите, които излязоха напред в резултата още в 7-ата минута. Витанов се пребори за топката в центъра на терена и пусна извеждащ пас зад защитата за Илиян Йорданов. Крилото напредна и с хубав удар направи 0:1.

В 13-ата минута старозагорци организираха нова добра атака. Топката стигна до Георги Андонов, който стреля от малък ъгъл, но Пиргов успя да избие.

В следващите минута инициативата бе за гостите, а Локомотив трудно изграждаше атаките си. В същото време играчите на Илиан Илиев пробваха далечни удари чрез Андонов, Здравко Илиев и Бенгюзов, но не намериха очертанията на вратата.

Снимка 327459

Източник: LAP.bg

Едва в 32-ата минута дойде и първата опасност пред Пламен Колев. Велковски центрира в наказателното поле, където Бакалов нанесе удар с глава, но стражът на "лъвовете" изби.  Малко по-късно Здравко Илиев се намеси решително като изби опит за удар на Веселин Марчев.

Илиан Илиев: Шефът на съдиите се извини на всички, а на нас нищо не каза (ВИДЕО)

Илиан Илиев: Шефът на съдиите се извини на всички, а на нас нищо не каза (ВИДЕО)

"До неделя трябва има яснота дали ще го има този отбор или не"

В 43-ата минута Меди Фенуш пробва далечен удар, който не намери целта.

В началото на второто полувреме Верея отново бе отборът, който успя да създаде първата по-сериозна опасност за гол, но Янко Ангелов успя да изпревари Георги Андонов преди нападателят на нанесе решителен удар.

Снимка 327458

Източник: LAP.bg

Малко преди да измине час игра Димо Бакалов пробва шут от границата на наказателното поле, но топката мина покрай гредата. Малко след това Илко Пиргов на два пъти спаси вратата си от гол след удари на Домовичийски и Енчев.

Бруно Акрапович: Резултатът е реален (ВИДЕО)

Бруно Акрапович: Резултатът е реален (ВИДЕО)

"Тези играчи, които искам, играят в момента"

В 65-ата минута гол на Георги Андонов бе отменен. Нападателят пое топката след подаване на Илиян Йорданов и реализира, но попадението не бе зачетено, след като реферите сметната, че ветеранът е играл с ръка при овладяването на топката. Повторенията обаче показаха, че той прави това с рамо.

Снимка 327463

Източник: LAP.bg

В 83-ата минута Локомотив стигна до изравнителен гол. Симеон Райков се разписа от дузпа, отсъдена за нарушение на Бенгюзов срещу Бакалов.

До края на срещата нови голове не паднаха и така срещата не излъчи победител.