Отборите на Славия и Септември не успяха да излъчат победител в първата си среща от плейофите в Първа лига, завършвайки при нулев резултат в "Овча Купел".

Славия - Септември, 0:0 (Развой на срещата по минути)
на живо

Славия - Септември, 0:0 (Развой на срещата по минути)

Още едно равенство в Група Б в Първа лига

"Белите" доминираха през почти цялото първо полувреме. Още в четвъртата минута, Георги Йомов получи топката след лошо изчистване на Фабиано Алвеш и стреля към вратата по трева, но кълбото премина доста встрани. Малко след това, Ради Кирилов опита да изненада вратаря на съперника с удар от далечна дистанция, но топката премина встрани от целта.

В 18-ата минута, Георги Йомов комбинира с позиционирания на границата на пеналта Ради Кирилов, който стреля директно от въздуха, но Янко Георгиев внимаваше и отрази мощния му шут. 60 секунди по-късно, Янис Карабельов получи хубаво подаване и стреля отблизо към вратата, но колкото и опасен да бе ударът му, топката премина на сантиметри от целта.

Снимка 415433

Източник: LAP.bg

Малко след това, след нова грешка в защитата на гостите, Георги Йомов получи топката до вратарското поле и опита да излъже Янко Георгиев отблизо, но той спря кълбото с тялото си. Пет минути по-късно, вратарят на Септември отново се представи на много добро ниво, след като успя да отрази два последователни удара на Велковски и Йомов. Поредна грешка обаче в отбраната на столичани бе отчетена и в тази ситуация. В 32-ата минута, след бърза контраатака на столичани, Здравко Димитров получи топката пред наказателното поле и пусна пас към Дарко Глишич, който шутира много опасно към вратата, но Георги Георгиев се намеси по най-добрия начин и изби кълбото в корнер.

Снимка 415431

Източник: LAP.bg

В 36-ата минута, Мандиангу опита да изненада Георги Георгиев, но изпрати топката право в ръцете му и разочарова с изпълнението си. Малко преди последния съдийски сигнал за първата част, грешка в средата на терена позволи на Цветелин Чунчуков да напредне много бързо към наказателното поле и да стреля към вратата. Янко Георгиев се хвърли и изби топката, но удари кръста си в страничния стълб. Въпреки това, всичко беше наред с него и не последва намеса на медицинския щаб. Така двата отбора се оттеглиха на почивка при нулев резултат.

Второто полувреме бе далеч по-слабо и за двата отбора. Първото по-интересно положение дойде чак в 63-ата минута. Тогава Дарко Глишич реши да пробва късмета си от далечна дистанция, но топката профуча доста далеч от вратата. Три минути по-късно, Борис Галчев получи топката на границата на пеналта и веднага стреля, кълбото рикошира в крака на футболист на "белите" и смени траекторията си в последния момент, но Георги Георгиев внимаваше и се хвърли, за да избие в корнер.

В 70-ата минута, след изпълнение на корнер, топката достигна до Лука Шполярич, който се възползва от грешка на Янко Георгиев и веднага отправи удар към вратата, но за негово съжаление, тя излезе в аут.

Снимка 415430

Източник: LAP.bg

След това равенство, всички отбори в Група Б в Първа лига вдигнаха актива си само с една точка. Локомотив (Пловдив) и Дунав също завършиха при равен резултат, но 1:1. Така Славия има 34 точки, а Септември 22. "Белите" са втори, докато съперникът им трети.