Славия спечели по категоричен начин домакинството си на шампиона на България Лудогорец в последния си мач за сезона в първенството.

"Белите" се наложиха с 3:1 над разградчани и предвид това, че Левски не победи Локомотив (Пловдив) в своя заключителен двубой, подопечните на Загорчич финишират сезона на бленуваната трета позиция, която ще им позволи да участват в бараж за влизане в Лига Европа.

Точни за победителите в среща номер едно за тях през сезона бяха Кръстев, Попадийн и Кирилов. За гостите вкара Дан Битон.

Снимка 487791

Източник: LAP.bg

Лудогорец не успя да изравни рекорда на ЦСКА от поледователни мачове без поражение в елита на българския футбол и да завърши кампанията без загуба.

ТОПСПОРТ проследи на живо за потребителите си случилото се на терена:

Славия - Лудогорец 3:1, гол на Битон
на живо

Славия - Лудогорец 3:1, гол на Битон

"Белите" все още имат шанс за бараж за Лига Европа

Невероятно представяне. Единствено по този начин можеше да се окачестви играта на домакините през първото полувреме. След изтичането му те водеха с впечатляващото и защо не сензационно 3:0 на шампиона на България, в стремежа си да се доберат до безценното трето място в крайното класиране.

Резултатът беше открит с поредното попадение през сезона на младата надежда на "белите" Филип Кръстев, който след този двубой, за съжаление на феновете на столичани, ще трябва да започне да мисли за своя бъдещ клуб.

В 29-ата минута, сякаш за да покажат на опонентите си, че предимството им съвсем не е случайно, софиянци вкараха втори гол, като този път той бе дело на Христо Попадийн.

За капак Сисиньо бе изгонен с директен червен картон след 37 минути игра, оставяйки разградчани в намален състав на терена.

В продължението на първото полувреме Радослав Кирилов отбеляза едно от най-ефектните попадение за Славия през сезона, разписвайки се директно от въздуха, след центриране в наказателното поле на Ренан.

Така след първите 45 минути преднината на "белите" изглеждаше на теория недостижима.

Единственото, до което гостите успяха да стигнат през второто полувреме, бе почетен гол.

Негов автор бе Дан Битон, разписал се след 74 минути игра.

Снимка 487789

Източник: LAP.bg

Така или иначе това не повлия на крайния резултат, на победителя, а и на факта, че Славия приключи един от най-забележителните си сезони в последните години.

Те получават шанс да играят в Европа, като пътят към клубните турнири минава през успех срещу Ботев (Пловдив).