ЦСКА записа първа победа над Етър като гост от 21 години насам. "Червените" надвиха Етър с 3:1 в мач от 25-ия кръг на Първа лига. Всички голове на "Ивайло" паднаха през второто полувреме. Али Соу(69,81) вкара два гола за успеха на столичани, а едно попадение добави Жоржиньо (65). За великотърновци се разписа Даниел Младенов (75).

Така воденият от Любослав Пенев отбор събра 54 точки и излезе на второ място във временното класиране преди утрешното дерби между Левски и Лудогорец. Етър загуби шансове за място в Топ 6 и остава седми със 37 пункта.

Етър - ЦСКА 1:3
на живо

Етър - ЦСКА 1:3, развитие на мача по минути

"Червените" нямат право на грешка

Срещата започна с повече битка в средата на терена. В началните минути и двата тима изпитваха сериозни трудности да стигнат до противниковата врата. 

В 11-ата минута Соу намери Тиаго в наказателното поле. Португалецът нанесе удар, който Христо Иванов спаси без затруднения. 

Снимка 411288

Източник: LAP.bg

Първата по-сериозна опасност дойде едва в 32-ата минута. Тогава Велко Батрович пусна хубав пас към Крум Стоянов, Жоржиньо не успя да изчисти топката, но бранителят стреля по-диагонала в аут. 

Шест минути по-късно Черниаускас спаси силен удар на Георги Сърмов извън наказателното поле. 

Снимка 411287

Източник: LAP.bg

Втората част започна по-добре за "червените". В 47-ата минута Енрике Рафаел се устреми отляво сам срещу Христо Иванов. Стражът на домакините обаче разтълкува действията на бразилеца, който потърси контакт, но вратаря дръпна ръцете си и топката излезе в аут. 

Четири минути по-късно Тиаго разтресе напречната греда след отлично изпълнение на пряк свободен удар. В 63-ата минута Малинов намери Соу в наказателното поле с хубав пас, но гамбиецът не успя да нанесе добър завършващ удар. 

120 секунди след това "червените" излязоха напред в резултата. Иван Скерлев не съумя да изчисти топката в наказателното поле. Жоржиньо свали кълбото за Соу, който му върна с пета и крилото със силен удар не остави шансове на Иванов за 0:1. 

Снимка 411289

Източник: LAP.bg

В 68-ата минута Жоржиньо изведе Тиаго отдясно в наказателното поле, португалецът надбяга Василев и нанесе удар от малък ъгъл, който вратарят на домакините изби в корнер. 

Минута по-късно крепостта на великотърновци падна за втори път. Тиаго изведе Соу зад защитата с отличен пас и гамбиецът вкара за 0:2. 

Нападателят на ЦСКА можеше да направи резултата класически в 74-ата минута, когато получи подаване от Енрике в наказателното поле, но Христо Иванов успя да спаси удара му. 

Снимка 411284

Източник: LAP.bg

В 75-ата минута Етър се върна в мача. Венци Василев с отлично центриране намери резервата Милчо Ангелов. Нападателят с глава намери Даниел Младенов, който от непосредствена близост разстреля Черниаускас за 1:2. 

Интригата в мача приключи в 81-ата минута, когато Али Соу вкара втория си гол в срещата. Тиаго Родригес стреля силно извън наказателното поле, топката срещна напречната греда и се върна в краката на нападателя, който не сбърка за 1:3. 

До края на срещата не се случи нищо запомнящо се и "червените" взеха първа победа като гост през пролетта.

Снимка 411285

Източник: LAP.bg