Отборът на Верея загуби от Ботев (Пловдив) в мача между двата тима от 25-ия кръг на Първа лига.

Срещата на "Трейс Арена" в Стара Загора завърши при резултат 2:4.

Двата гола за домакините вкара новото попълнение Венцислав Христов, а за гостите точни бяха Пауло, Кампос, Неделев и Петков.

Двата тима вече са сигурни за Топ 6 след края на редовния сезон. "Жълто-черните" заемат пето място във временното класиране, като имат 4 точки преднина пред днешния си съперник.

ТОПСПОРТ проследи на живо за потребителите си случилото се на терена:

Верея - Ботев (Пловдив) 2:4!
на живо

Верея - Ботев (Пловдив) 2:4!

Тодор Неделев титуляр

Първото полувреме предложи всичко, което неутралните фенове биха искали да видят на терена, като голове бяха отбелязани и в двете врати, а ситуациите за реализиране на попадения се редуваха една след друга.

Резултатът беше открит след само 8 минути игра, когато Пиргов не успя да избие топката напред, тя попадна у Христов, който ознаменува дебюта си за тима с гол за 1:0.

Само 10 минути по-късно отново Христов бе в прегръдките на съотборниците си, разписвайки се за 2:0. Този път заслугата за попадението бе предимно на самия нападател, а шокът за гостите - безспорен.

Осем минути преди почивката обаче Жоао Пауло напомни за себе си, разписвайки се в пореден мач на "канарчетата". Той направи това по изключителен начин, пращайки кълбото в мрежата от над 40 метра разстояние. Пауло видя, че вратарят е излязъл напред и с мощен изстрел го преодоля за 2:1.

В самия край на полувремето отново нападателят на Ботев (Пловдив) можеше да вкара гол за гостуващия състав, но този път изстрелът му премина на сантиметри от целта.

Само две минути след подновяването на играта Пауло центрира по чудесен начин в полето на домакините, където с летящ плонж Кампос върна тима си в срещата.

2:3 направи Тодор Неделев, чийто трети опит да порази целта от свободен удар най-сетне сполучи.

Крайното 2:4 маркира влезлият като резерва Стивън Петков, който се разписа 7 минути преди последния съдийски сигнал, след изстрел от близка дистанция.