Верея си осигури място в Топ 6 след края на редовния сезон. Това стана факт, след като старозагорци победи с 1:0 като гост Славия и са недостижими за останалите отбори на шестата позиция. Единственото попадение на Националния стадион "Васил Левски" вкара Антон Огнянов в 79-ата минута. 

Успехът бе първи за "лъвовете" под ръководството на новия треньор Благомир Митрев и идва с първия гол, който отборът вкара през пролетния дял на шампионата. "Белите" вече са в серия от шест поредни мача без победа в елита. 

Верея събра 35 точки след днешната победа. Славия има 26 пункта и е едва 10-и. 

Славия - Верея 0:1
на живо

Славия - Верея 0:1, гол на Огнянов

Двата тима излизат във възлов двубой за място в Топ 6

Срещата започна равностойно, като в началните минути играта се водеше предимно в центъра на терена, а опасностите пред двете врати липсваха.

Едва в 21-ата минута Славия организира опасна атака. Абуд напредна отляво и пусна успореден пас в наказателното поле, където Милчо Ангелов отправи удар, който бе избит от Колев. Малко след това отново кенийският защитник се включи в предни позиции и центрира в наказателното поле, където играч на Верея успя да изпревари Ангелов и да предотврати опасността.

Снимка 344292

Източник: LAP.bg

Верея отговори с два удара над вратата на Здравко Илиев и Георги Андонов.

В края на полувремето се получи куриозен момент. Милен Танев получи травма и бе изненесен извън терена, а на неговото място се появи Илиян Йорданов. Офанзивният играч обаче влезе в спор с човек от щаба на гостите, показвайки му, че всичко с него е наред и може да продължи срещата.

Благомир Митрев: Изпълнихме голямата си цел

Благомир Митрев: Изпълнихме голямата си цел

Веря се осигури място в Топ 6 на Първа лига

Второто полувреме също стартира с поделено надмощие. И за двата тима бе трудно да се изненадат и да създадат нещо опасно пред противниковата врата.

В 59-ата минута "белите" откраднаха топката в центъра на терена. Момчил Цветанов напредна в половината на Верея и потърси Ивайло Димитров, който не успя да играе с кълбото, което достигна до Стефан Велев. Халфът стреля слабо и не затрудни Колев.

Снимка 344293

Източник: LAP.bg

В 66-ата минута Венци Бенгюзов отправи силен удар от дъгата на наказателното поле, но Стергиакис демонстрира отличен рефлекс и изби в корнер.

Златомир Загорчич: Сгреших със стартовия състав

Златомир Загорчич: Сгреших със стартовия състав

"Днес нищо не ни се получи, беше много грозно"

В 79-ата минута Верея излезе напред в резултата. Антон Огнянов засече центриране отдясно на Здравко Илиев и направи безпомощен гръцкия вратар на домакините.

До края на срещата "белите" опитаха да върнат гола, но не успяха да затруднят Пламен Колев. Владислав Узунов и Иван Минчев опитаха удари от далечна дистанция, които бяха блокирани. 

Снимка 344287

Източник: LAP.bg