жандармерия Към Национална служба “Жандармерия” на МВР е сформиран оперативен щаб, ангажиран с националната сигурност в случай на евентуална военна операция в Ирак. Това съобщи заместник-министърът на вътрешните работи Бойко Коцев и уточни, че МВР е разработило план за действие, който ще служи за координация между службите на вътрешното министерство.

По време на отчета на Национална служба “Жандармерия”, представен на специална пресконференция, Бойко Коцев обясни, че до мeсeц юни ще бъде изготвена стратегия за реорганизацията на МВР. Обсъждана се идеята националните служби “Жандармерия” и “Полиция” да се обединят.

Коцев не отрече, че към момента се обсъжда преминаването на специализирания отряд за борба с тероризма на подчинение на жандармерията.

Заместник-вътрешният министър информира, че съвсем скоро ще бъде изготвен и съгласуван доклад за това кои служители на Националната служба “Сигурност” са работили като чадъри на различни групировки. Този доклад бе поискан от главния секретар на МВР Бойко Боисов.