Темида Софийски районен съд, с председател съдия Лозан Панов, отложи делото за мярката за неотклонение на Петьо Петков за понеделник – 7 октомври. Адвокатите на обвиняемия не са били уведомени за заседанието, се разбра в съдебната зала.

Съдебното заседание разгледа четвъртата жалба, внесена от защитата на Петьо Петков, за промяна мярката му за неотклонение от “задържане под стража” в по-лека.

Петков е обвиняем за това, че на 17 декември м.г. е залял с киселина Светлана Гебрева, заместник-началник на Дирекция "Държавен строителен надзор", пред сградата на дирекцията в София. Светлана Гебрева почина на 14 май след тежко боледуване, провокирано от инцидента.

На 8 юли 2002 г. СРС за трети път не уважи обжалването на защитата на Петков за промяна на ареста му. Тогава съдът определи 2 месеца срок, в който адвокатите нямаха право да изискват изменение на мярката на обвиняемия Петков.

Определението на СРС беше потвърдено в заседание на Софийски градски съд (СГС), проведено на 17 юли 2002 г. Обвинението, по което Петьо Петков ще отговаря пред съда, предвижда до 12 години затвор и е тежко умишлено деяние.