Барети РДВР-Варна издирва трима арабски терористи, съобщи за Днес+ отлично информиран източник. Ахмет ел Баро, Махмут ал Масур и Дажер ел Банан, пристигнали във Варна в средата на месец септември. Терористите били изключително опасни.

Информацията за тях е получена в четвъртък и лично директора на РДВР–Варна полк. Веселин Петров е заповядал повсеместни проверки за установяване местонахождението на лицата.

Целият полицейски контингент във Варна от пет дни е вдигнат на крак и проверява хотелите и заведенията в града и курортите, фирмите, даващи автомобили под наем и всички други места, които биха могли да насочат полицията към следите на терористите.

Операцията е “свръх секретна” и се пази в дълбока в тайна. Ресурсите, използвани от варненските полицаи за залавянето на тримата араби били безлимитни. Трудно е да се каже как точно се използват, тъй като служителите на реда знаят, че цялата операция е “кьорфишек” и едва ли влагат голямо старание в търсенето на призраци. За разлика от несъществуващите терористи, разходите са съвсем реални.

Касае се за учение, първо по рода си във Варна, най-вероятно свързано със зачестилите терористични актове. Тава несъмнено е важно, но според запознати, операцията може да се реализира с далеч по-малък разход на средства и време.

Докато полицията си прави учения и търчи след вятъра, във Варна от четвъртък до днес сутринта са изчезнали 16 автомобила.

Очевидно нямат нужда от учения “супер-професионалистите” откраднали на 10 октомври 6 км. алуминиев проводник от 20 киловолтов далекопровод между варненските села Пчелник и Долни чифлик.

Неотдавна шефът на варненското РДВР- полк. Веселин Петров се прочу с нестандартните си методи.

След показното убийство на македонския гражданин Орце Коруноски, той предприе серия от сериозни мерки за залавяне на убиеца. На РПУ-тата във Варна беше наложена норма от 50 души на ден за разпит по случая. Разпитани бяха всички квартални побойници, улични бабаити, дребни тарикати и прочее съществени фактори в морския град.

От убиеца все още няма и следа.