Рядко се случва неофициален фен филм да натрупа подобна популярност, и то в рамките на само няколко дни, както направи излезлият наскоро 52-минутен филм "Волдемор: Произход на Наследника".

В рамките на една седмица видеото навъртя милиони гледания, споделяния и харесвания в социалните мрежи, след като бе качено в YouTube, и се превърна в абсолютен хит сред феновете на Дж. К. Роулинг.

Сюжетът ни връща в ранните дни на Том Ридъл и проследява пътя му, след като напуска "Хогуортс". Сценаристите определено са се вглъбили в историята от книгите за Хари Потър и пресъздават факти и случки от живота на Лорд Волдемор, изплъзнали се и на най-запалените фенове.

Филмът е започнат като независима продукция и е разчитал на краудфъндинг кампания като източник на средства. Но в крайна сметка получава и подкрепа от Warner Brothers, които първоначално искали да възпрепятстват начинанието.

Хора от света на киното твърдят, че Warner, които държат лиценза за франчайза, може би ще направят и официална версия на историята на Волдемор в хода на развитието на поредицата "Фантастични животни".