След спекулации, продължаващи няколко месеца, новото хипер Ferrari най-после може да бъде видяно от всички . Хиперколата с ограничено производство е безпокривното LaFerrari Spider, но засега също липсват много от детайлите на новата машина, пише TopGear.

И докато снимките са вече публично достояние, все още не се знаят подробности за динамиката и други технически характеристики.

От Ferrari потвърдиха, че подвижният покрив е от карбон, но клиентите ще могат да си изберат и мек покрив. Откъм задвижване, не би трябвало да има голяма разлика спрямо стандартния модел, който е с V12 двигател с 800 к.с. и електромотор с около 160 коня. 

Шасито е претърпяло сериозни модификации за да предлага същата торсионна здравина, налична при обикновеното LaFerrari. 

Освен това, аеродинамично колата има съвсем леко по-слаби стойности от стандартния LaFerrari, като и тук е обърнато сериозно внимание на някои детайли.

Снимка 243419

Всъщност, разликите от визуална гледна точка не са много. Единственият панел, който е подвижен, се намира над главите на шофьора и неговия спътник, като всички останали детайли по дизайна са запазени.

Няма и промени по хибридното задвижване, което осигурява максимална мощност от 950 к.с. Те са достатъчни да изпратят кабриото в движение със 100 км/ч от покой за 2.9 секунди.

Почти със сигурност Ferrari ще даде името Aperta на откритата версия на LaFerrari, когато колата направи официалния си дебют по време на изложението в Париж по-късно тази година. Твърди се, че хора от компанията са разкрили тази информация пред Autocar.