От момента на дебюта си на пазара през 1995 година, моделът CR-V на Honda е продаден в тираж от над 2.5 милиона екземпляра в 160 страни, съобщиха от Автопрес 2001.

Новото поколение на автомобила обещава да зарадва още много от почитателите на японската марка и да "открадне" сериозен брой от потребителите на конкурентните й производители. Новата генерация на Honda CR-V беше пусната в продажба в Япония на 13 този месец.

Освен с изцяло нов дизайн на екстериора и интериора, новото поколение на CR-V може да се похвали и с оптимизиран 2.4 литров DOHC i-VTEC двигател с максимална мощност 170 конски сили. Максималният въртящ момента на мотора е 220 Нм.

При ниски обороти, VTEC системата деактивира по един от всмукателните клапани на всеки от цилиндрите, като по този начин се намалява разходът на гориво и го свежда до 8.6 литра на 100 километра. Предавателната кутия на новото CR-V на Honda е петстпенна автоматична.

Стабилното и сигурно поведение на пътя пък се гарантира благодарение на интелигентната Real Time 4WD задвижваща система на четирите колела.

Когато и петимата човека са във вътрешността на колата, товарното отделение на автомобила е в състояние да побере багаж с обем между 524 и 623 литра. Когато водачът е само с един пътник, то зад тях остава свободно пространство от 955 литра.

Изключително интересна "екстра", която могат да си поръчат бъдещите собственици на новото CR-V на Honda, е HDD InterNavi системата с интегрирана камера за задно виждане. Благодарение на голямата си памет (30 GB), тя гарантира голям набор информация.

Тя се намира директно под вашия пръст, т.к.т сгъваемият екран на системата е с тъч- скрийн дисплей. Свързването на системата с вашия мобилен телефон е максимално улеснено благодарение на Bluetooth интерфейса.