От Renault разпространиха първата информация за новата си концептуална разработка Nepta. Четириместният кабриолет има обемни и преливащи се линии, предлага динамично поводение на пътя и множество нови дизайнерски решения, съобщиха от Автопрес 2001.

Основните габарити на Renault Nepta са дължина 4995 мм, ширина 1956 мм и височина 1332 мм. Междуосието на автомобила е 2845 мм. Дължината на сдвоените врати е 3760 мм.

Предната част на издължената конструкция на Renault Nepta е максимално изчистена, но въпреки това много "силна". Линиите й продължават по цялата дължина на автомобила и завършват в изключително масивната и издължена задна част на модела. Преди да достигнат до там, те преминавата през сдвоените врати на автомобила, които се отварят нагоре.

Renault Nepta е оборудван с V­ образен, шестцилиндров, twin-turbo бензинов, двигател с максимална мощност 420 к.с. Максималният въртящ момент на мотора се достига при 3000/мин и е 560 Нм. Renault Nepta се ускорява от 0 до 100 км/ч за 4.9 секунди.
Предавателната кутия е седемстепенна автоматична с възможност за ръчно превключване от волана.

Снимки: 1, 2, 3, 4