Две концепции ще представи компанията Volkswagen на специализираното изложение “Караван – салон”, което ще се състои от 28 август до 5 септември в Дюселдорф, информира Speed-Press.

Първият е автомобил за отдих на базата на Volkswagen Caddy. Специална товарна площадка след отварянето на вратата на багажника увеличава дължината си и по такъв начин създава спално помещение, като отгоре се разпъва специална палатка.
За навес й служи точно вратата на багажника. Задните седалки на Caddy не влизат в конструкцията на леглото.

Обзавеждането на автомобила е като при лекотоварен автомобил, но и като SUV. Предвидените за избор двигатели са бензиновите 1,4-литров с максимална мощност 55 кВт (75 к.с.), и по-големият му събрат 1,6-литровият к максимална мощност 75 кВт (102 к.с.).
Атмосферният дизел е SDI е с директно впръскване на горивото с работен обем 2,0 л. Мощността му е 51 кВт (70 к.с.). На върха на гамата стои турбодизеловият вариант, който е 1,9-литров с максимална мощност 105 к.с.

Второто чудо е базирано на Volkswagen Transporter. Специална модулна система позволява комбито да се преобразява във всякакво полезно помещение. За спално отделение му служи сгъваем двуместен диван.
С помощта на масичка и предните седалки, които се завъртат на 360 градуса, салонът се превръща в уютно помещение. На “стените” във вътрешността на автомобила могат да се монтират рафтове и шкафчета.
Четири турбодизелови двигателя са предвидени в гамата на автомобила с мощност между 84 к.с. и 174 к.с. Те се куплират с автоматична трансмисия и пълноприводно задвижване.