Барселона е в криза. Каталунците са втори в Ла Лига, на 3 точки зад Реал (Мадрид). Снощи отборът отпадна на 1/4-финал за Купата на Краля, след като загуби с 0:1 гостуването си на Атлетик (Билбао). За първи път от 10 години Барса няма да бъде на полуфиналите за втория по значимост трофей в Испания. Преди това Барселона отстъпи с 2:3 на Атлетико (Мадрид) за Суперкупата и не можа да играе финал. Това отличие отиде във витрината на Реал.

Скандалите на "Камп Ноу" не спират. Спортният директор Ерик Абидал скочи на футболистите, а капитанът Лионел Меси не му остана длъжен и отговори подобаващо. Днес Жорди Алба подкрепи Меси. Все повече се засилват спекулациите, че легендатна на отбора Лео Меси ще си тръгне през лятото.

Снимка 454863

Източник: EPA/БГНЕС

Барселона продължава да се бори за титлата и ще играе 1/8-финал от Шампионска лига срещу италианския Наполи. Това са двата най-важни трофея и реално сезонът още не е провален. Но слабото представяне на тима кара феновете по-скоро да очакват "нулев сезон". Това не се е случвало от 2007/2008 година, когато за последно "блаугранас" не спечелиха абсолютно нищо. Кампанията беше последна за треньора Франк Рийкард, който отстъпи мястото си на Хосеп Гуардиола. За да последва "златен" требъл още през следващия сезон.

Снимка 327178

Източник: Twitter

През 2007/2008 Барса завърши на трето място в Ла Лига - след Реал (Мадрид) и Виляреал. Отпадна от Манчестър Юнайтед на полуфинал в Шампионска лига и от Валенсия - на същия етап от турнира за Купата на Краля. Сега отборът напусна състезанието още на 1/4-финалите.

Барселона изпраща най-успешното десетилетие в историята си по тъжен начин. Поне за момента. Ще се повтори ли "нулевият сезон" 2007/2008, остава да разберем.

Жорди Алба: Срещу Барса се хвърлят достатъчно л***а, да не го правим и ние помежду си!

Жорди Алба: Срещу Барса се хвърлят достатъчно л***а, да не го правим и ние помежду си!

И той нападана Абидал