Бостън Селтикс постигна първа победа срещу шампиона Кливлънд Кавалиърс с 111-108 и удължи финалната серия в Източната конференция на НБА. Ейвъри Брадли вкара тройка в последната секунда на мача и опроверга прогнозите за домакински успех на Кливлънд. Резултатът е 2-1 победи за Кавалиърс и със сигурност ще има пети мач.

ЛеБрон Джеймс и Кливлънд не оставиха шанс на уморения отбор на Бостън

ЛеБрон Джеймс и Кливлънд не оставиха шанс на уморения отбор на Бостън

Шампионите водеха с голяма разлика през целия мач

Селтикс играха без своята звезда Айзая Томас, който пропуска края на сезона поради контузия. Този факт беше предпоставка за лесна победа на "кавалерите".

Шампионите от миналата година показаха слабостта характерна за тях в последните месеци. Те дръпнаха с 21 точки разлика и не можаха да запазят преднината си. ЛеБрон Джеймс беше опазен и завърши само с 11 точки. Той дори не се разписа в последната четвърт. Кайри Ървинг беше най-резултатен за Кливлънд с 29 точки. Кевин Лав е втори с 26 точки и 10 асистенции, а Тристан Томпсън е с 18 точки.

Маркъс Смарт, който замени контузения Томас вкара 27 точки за Бостън. Брадли записа 20 точки. Резервите Ал Хорфорд и Кели Олиник нанизаха съответно 16 и 15 точки.

Кавалерите не можаха да продължат в крачката на Голдън Стейт и вече имат загуба в плейофите. Те със сигурност ще трябва да изиграят пети мач в Бостън. Следващата среща в серията е във вторник в Кливлънд.

Маркъс Смит успешно замени Айзая Томас

Източник: GettyImages

Маркъс Смит успешно замени Айзая Томас