Заместник изпълнителният директор на Българския футболен съюз Павел Колев обяви, че ще бъде направена промяна във формата на Първа лига по отношения на изпадащите отбори.

Той допълни и, че икономическото състояние в страната ни не позволява форматът в елита да бъде увеличен.

Валентин Михов: В България няма футболни артисти

Валентин Михов: В България няма футболни артисти

"Липсват ни лидерите", заяви членът на Изпълкома

"Рано е да се правят генерални заключения за формата на Първа лига. Той се игра само два сезона. Основната му задача беше да сведе до минимум мачовете без значение в първенството. Тя е изпълнена и това се показва ясно от статистиката. Да, този формат си има своите недостатъци и те бяха обяснени на клубовете доста пространно преди две години. Имаше няколко варианта и те си избраха този. Икономическото състояние на страната е такова, че трудно може да си позволим да имаме повече от 14 клуба в елита. Може би ще се търси някаква козметична промяна от гледна точка на това последният отбор 8 класирането да изпада директно. Това много лесно може да се направи и предполагам, че ще стане от сезон 2019/20.

Втора лига стана с много висок състезателен баланс. Още отсега има 5-6 клуба, които изявяват претенции за промоция. Чака ни един напрегнат сезон във Втора лига и дано да запазим добрия тон и феърплея", каза Колев пред Sportal.bg.

Христо Стоичков: Няма шанс да стана президент на БФС, не искам да ме командват

Камата за "онези с другите униформи": На техния стадион няма да се роди такъв като мен!

"Ицо Стоичков е само един, колкото и да ме плюят"