16 г. лишаване от свобода получи от пловдивския окръжен съд Светослав Каменов, след като се призна за виновен в убийството на рейнджърката Десислава Стоянова. Той ще трябва да плати и 120 000 лв. обезщетение на майката на жертвата. Това съобщиха от "24 часа".

Припомняме, че през 2018 година, Прокуратурата повдигна обвинение за умишлено убийство срещу обвиняемия. Светослав Каменов също е бил рейнджър. Той е бил задържан на 7 декември, в Мездра. Тялото на 40-годишната военнослужеща също е било открито в пристройка към къщата на Каменов в Сопот.

В основата на убийството стоят неуредени финансови отношения според държавното обвинение. Десислава и Светослав били приятели, но нямали любовна връзка.

Обвиниха в убийство приятел на мъртвата рейнджърка

Обвиниха в убийство приятел на мъртвата рейнджърка

Обвиненият убил Стоянова заради неуредени финансови сметки

"Извинявам се на сина на Десислава, на майка й, на цялата армия, че отнех колежка, както и на цялото общество. Не съм го направил умишлено, беше нелепа случайност", каза в последната си дума Каменов. На 29 ноември 2018 г. бившият военнослужещ удушил Стоянова в дома си в Сопот, а трупа й пъхнал в ракла на дивана си.

Според прокуратурата до престъплението се стигнало след спор между двамата за колата на рейнджърката - оставила му я за ремонт, а той я предал на скраб, без да й съобщи, и прибрал 330 лева.

Самият извършител пък обясни пред съда, че се е вбесил от подигравка на Десислава по негов адрес и на нейн началник в сержанстския колеж, където се обучавала.