Столична община осигурява 24 служители, които да подпомогнат работата на Столичната регионално-здравна инспекция. Служителите работят в направленията - "Правен и административен контрол" и "Общинска администрация". През следващите няколко седмици те ще работят съвместно с екипите на здравната инспекция и ще изпълняват техни задачи, като анкетиране на карантинирани лица.

Вече трета седмица служители на Столичния инспекторат подпомагат работата на екипите на СРЗИ като въвеждат данни на контактни лица и разнасят с автомобил предписания до адреси на карантинирани лица. Трима служители на инспектората въвеждат резултати от изследвания в "Пирогов", за да облекчат работата на лекарите и медицинските специалисти.

Лекари масово напускат болницата в Средец заради разкриване на COVID-отделение

Лекари масово напускат болницата в Средец заради разкриване на COVID-отделение

В момента работи само детското отделение на болницата

Два екипа на дирекция "Аварийна помощ и превенция" също подпомагат работата на СРЗИ от началото на пандемията като разнасят предписания на контактни лица и извършват дезинфекции на места, по искане на здравните власти.

Продължава работата и на единадесетте Ковид-кабинети в столичните ДКЦ-та. Само за вчерашния ден в тях са били прегледани 434 пациенти и са тествани 429. От разкриването на първите кабинети на 12 ноември до днес са прегледани общо 4350 човека.