384 души заявиха в петиция подкрепа за директора на Столичната Четвърта градска болница доцент Аркади Иванов, чиято оставка беше поискана от здравния министър Костадин Ангелов заради забавен прием на пациент с Covid-19, съобщи БНР.

Подписалите петицията граждани заявяват, че не приемат излъчения репортаж, който определят като манипулация и определят случая като провокация към директора на лечебното заведение.

Същевременно директорът на Четвърта градска болница се извини във връзка със случая, като посочи, че да не бъде приет пациент, който се нуждае от лечение е недопустимо.

Припомняме, че на 31 октомври здравният министър Костадин Ангелов обяви в профила си във "Фейсбук", че щял да предложи в Народното събрание законопроект, който да постановява, че болници, които отказват да открият легла за болни от коронавирус (COVID-19), няма да работят с Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

Здравният министър се зарича: Няма да има прошка за абсолютно никого

Здравният министър се зарича: Няма да има прошка за абсолютно никого

София вече нямала проблем с болничните легла

Причина за това негово предложение е отказът на Четвърта градска болница в София да приеме пациент с COVID-19, чието състояние се е влошило. Министърът се запознал с казуса в репортаж на БНТ.

Ангелов настоява също така столичният кмет Йорданка Фандъкова да поиска оставката на директора на Четвърта градска болница Аркади Иванов.

Днес здравният министър ще извърши проверки във всички лечебни заведения в София.