79-а вечер в София продължават антиправителствените протести. Исканията остават същите: оставката на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Преди началото на протеста, организаторите на протеста т. нар. "Отровно трио" дадоха брифинг.

От седмици наред тримата интелектуалци се занимават с въпроса: по силата на каква разпоредба е разрешено главният прокурор Ива Гешев да живее в Дом № 5 в държавната резиденция в Бояна. По Закона за достъп до обществена информация интелектуалците са се сдобили със сведения, които по думите им разкриват редица нередности около обявените обществени поръчки за строително-ремонтните дейности на имота. Според дадената им информация сградата е двуетажна, със сутерен и тавански етаж и застроена площ от 320 кв. м., докато разгъната застроена площ пък е 960 кв. м, което е почти 1 декар, съобщиха от "Отровното трио".

Протестиращите планирали да се барикадират в НС до оставка на кабинета

Протестиращите планирали да се барикадират в НС до оставка на кабинета

Протестите били обявени като въстание, нямало как да са мирни

Според адвокат Николай Хаджигенов прогнозната стойност на поръчката за ремонта е била 252 хил. лева без ДДС, а срокът за изпълнение - 20 дни. Обществената поръчка е спечелена от "Главболгарстрой", но е участвала и друга фирма - "Жи Пи Груп", която впоследствие сама се е отказала.

Във връзка с първото "Велико народно въстание", според организаторите остават редица въпроси без отговори, а именно колко са били невинните хора, пребивани на улиците, колко са били ранените и арестуваните, впоследствие колко са били оправдани след като са били задържани. Тримата интелектуалци заявиха, че ще продължават да задават тези въпроси докато не получат отговор от страна на властимащите.