Районната прокуратурата повдигна обвинение срещу собственика на заведение, който нападна продавач на чорапи в квартал "Капана" в Пловдив на 27 май 2021 г. Обвинителният акт, който е внесен в съда почти 9 месеца след случая, е за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

От държавното обвинение съобщават, че телесната повреда на потърпевшия се изразявала "в контузия на носа, причинила болка без разстройство на здравето - престъпление по чл. 131, ал. 1, т.12 пр.1, вр. чл. 130 ал. 2 от Наказателния кодекс".

Собственик на заведение нападна продавач на чорапи в "Капана"

Собственик на заведение нападна продавач на чорапи в "Капана"

Пловдивчани се готвят за протест

От прокуратурата припомнят, че около 20:20 ч. на 27 май 2021 г. потърпевшият вървял сам по ул. "Христо Дюкмеджиев" в квартал "Капана" в Пловдив. Той продавал чорапи. Част от тях носил в чанта, а няколко пакета - в ръце. На същата улица пред едно от кафенетата се намирал обвиняемият. Когато видял продавача, той му препречил пътя. Попитал го защо не му е върнал чадър, който му бил дал преди време. Потърпевшият отговорил, че го бил забравил в заведение, отишъл да го търси, но не го открил. Подсъдимият се ядосал и поискал продавачът на чорапи да му плати 200 лева за изгубения чадър, но той отговорил, че няма възможност да даде толкова пари. Когато чул това, ядосаният мъж започнал да крещи и рязко издърпал пакетите с чорапи от ръцете на продавача, ритнал ги и ги разпилял по улицата. Наоколо имало много хора, но въпреки това обвиняемият продължил с невъздържаните си и арогантни действия. Той отново изритал пакетите, които попаднали под маси на съседни заведения.

Пребиха и запалиха мъж във Видин

Пребиха и запалиха мъж във Видин

Мъжът е откаран в градската болница с опасност за живота

За да демонстрира превъзходство, обвиняемият нанесъл и силен удар с глава в лицето на потърпевшия. Пострадалият направил няколко крачки назад. Нападателят отново се насочил към продавача на чорапи, за да продължи физическата саморазправа, но бил възпрян от двама мъже, които се намирали наблизо.

Биха портиер на хотел в Плевен

Биха портиер на хотел в Плевен

Нападателят е задържан

Установено е, че потърпевшият почувствал силна болка в областта на носа и в резултат на удара е получил лека телесна повреда. Веднага след това подсъдимият напуснал мястото на инцидента. Действията му били видяни от множество очевидци. Те останали силно възмутени и потресени от непредизвиканите хулигански действия.

По делото са извършени разпити на свидетели, приобщени са веществени доказателства, както и заключенията на няколко експертизи и др.

Нападателят е с мярка за неотклонение "гаранция" в размер на 5000 лева.

Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.