Партиите, невърнали надвнесените субсидии, не трябва да бъдат допуснати на следващите избори. Това заяви пред медиите в Плевен председателят на ПП АБВ Румен Петков. Според него, именно това е начинът парите да бъдат върнати на данъкоплатците. Като пример Петков даде партия ДСБ, която дължи 50 000 лева на държавната хазна, от друга страна за реклама с социалните мрежи партията е похарчила минимум 100 000 лева, посочи той. Пример е и ДБГ с дължими 30 000 лева.

Вчера лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов също повдигна въпроса за невърнали надвнесените субсидии.

Слави Трифонов пита защо все още има невърнати партийни субсидии

Слави Трифонов пита защо все още има невърнати партийни субсидии

По думите му няма нито обвинения, нито осъдени

По време на срещата Петков коментира и въпроса за процедурата за закупуване на автомобилите за МВР и разследването на ОЛАФ. Той посочи, че тя може да е стартирала, докато Пламен Узунов е бил служебен министър, но е завършена по време на правителството на Бойко Борисов. Според него премиерът прехвърля от болната, на здравата глава.

По-рано днес темата за разследването на ОЛАФ бе дискутирана и в парламента. Спас Гърневски от ГЕРБ заяви, че сега трябва да бъдат възстановени 6 милиона евро, по думите му това е предпоставка за наказателно производство. Според ГЕРБ договорът е сключен от Узунов.