АБВ тръгва на разговори за въвеждане на машинното гласуване. Това стана ясно от брифинг на лидера на АБВ Румен Петков. Ще потърсим среща с партиите, които са представени в ЦИК, обяви той. Партията ще иска среща с вицепремиера Томислав Дончев, който да каже какви средства са нужни за въвеждане на машинното гласуване в следващите десет години.

АБВ иска да имаме машини, които да гарантират честен вот. Три пъти Народното събрание отлага въвеждането, припомни Петков. В същото време в закона е заложено да се гласува машинно, както припомни той.

Правителството на Борисов не допуска въвеждането на машинно гласуване и резултатът е 300 000 невалидни бюлетини, недоволен е лидерът на АБВ.

Настояваме да знаем какви действия е предприела администрация на Министерски съвет по обезпечаване на машинното гласуване, заяви той. МС отговаря за провеждането на изборите.

От АБВ имат свое решение на кризата в Перник. Хората на Румен Петков предлагат да се инвестира в язовир "Раянци," който е спасение за промишлеността на Перник. Язовирът може да захранва Перник, Кюстендил, дори София при нужда.

АБВ подкрепя БСП за вота на недоверие за провала на Борисов

АБВ подкрепя БСП за вота на недоверие за провала на Борисов

По думите на Румен Петков Борисов направил Перник Сахара на Европа