Изпълнителният директор на врачанската болница д-р Петър Керемедчиев обяви пред БНР, че ще прекрати процедурата по обществената поръчка за основна рехабилитация на акушеро - гинекологично отделение в МБАЛ "Христо Ботев".

"Възнамерявам да прекратя процедурата и да се обяви нова обществена поръчка. Предложението си ще внеса пред съвета на директорите, който като принципал ще вземе решението", коментира д-р Керемедчиев.

Ръководителят на врачанската болница смята, че и трите фирми, подали предложения, са направили "смехотворни оферти, които не отговарят на заданието". Поради това обстоятелство той прекратява настоящата и обявява нова процедура. Това ще отложи с месеци дълго чаканият ремонт.

Д-р Керемедчиев каза още, че колегата му Евгени Любенов, заемал поста преди него, няма вина за ситуацията. Дейностите, описани от фирмите, не отговарят на заданието и това е причината ремонтът да бъде спрян за пореден път.

Той припомни, че здравното министерство е отпуснало около 240 000 лева за този ремонт и обновление на АГО-то ще се случи.

"Не мога да си позволя пилеене на пари на данъкоплатците, затова най-редно е да има нова процедура", довърши д-р Керемедчиев.

Припомняме, че още през 2017 г. болницата във Враца беше пред затваряне. В годините проблемите там не спряха, а се задълбочиха. Лекари бяха обвинени в източване на над 30 000 лв., а медицинските сестри блокираха пътища неколкократно заради неизплатени възнагреждения и ниски заплати. Миналата година приключи работа детското отделение на болницата.

Затвориха детското отделение на болницата във Враца

Затвориха детското отделение на болницата във Враца

Медици - заради недостиг на лекари, ръководство - в отделението има инфекция