"Беше уместно президентът да постави въпроса за бюджета, тъй като виждаме, че в този парламент, който все повече ни дразни заради упорството и простащината, които вилнеят и които се внесоха в публичния език, си правят оглушки. Съвсем естествено е да бъдем обезпокоени от това, че актуализацията се отлага все повече и повече". Така журналистът Асен Агов коментира за "Денят ON AIR" проведения по-рано днес Консултативен съвет при президента Румен Радев, който приключи без консенсус.

Според Агов е нормално партиите да имат различно мнение по въпроса с актуализацията на бюджета.

"Това мнение в крайна сметка се излага при първото четене и при дебатите. Нормално е в една свободна страна да има различни идеи как да се харчат парите, нашите пари - на данъкоплатците. Пълна простащина е, която вирее в момента много активно, да искаме да има единодушие и всички да ръкопляскат, и да приемат една актуализация, която според някои е добра, а според други не толкова. Тези мнения бяха изказани на днешния КСНС и аз не виждам нищо грешно в това", коментира журналистът.

"Надявам се този път, ако има нови избори, наистина да си съберат ума избирателите и да съберат мнозинство, което ще промени България, а тя има нужда от дълбока промяна", категоричен е журналистът, който обвини "Има такъв народ" в невежество.

Янев: Наш дълг е да внесем актуализация на бюджета
Обновена

Янев: Наш дълг е да внесем актуализация на бюджета

Премиерът се надява депутатите да разберат неотложността

Припомняме, че Радев също изрази недоволството си, че НС и партиите продължават да се бавят с актуализацията. В тази обстановка служебният кабинет ще бъде с вързани ръце, а българите за пореден път ще изнесат кризата на собствения си гръб. Две кризи се очакват и ще доминират през есента у нас - здравна и мигрантска, предупреди държавният глава. Овладяването на двете кризи изисква организация, усилие и финансов ресурс, подчерта президентът.