Фондация "Антикорупционен фонд" иска пълно разследване на издадената заповед за задържане на журналиста и съосновател на организацията Николай Стайков.

Той беше арестуван в района между "Орлов мост" и стадион "Васил Левски" с представени по-късно основания за задържането като "данни" за хулигански прояви, макар и да не е извършвал никакви противозаконни действия.

СДВР не обяви този арест в редовния си сутрешен брифинг на 8 август, което поражда сериозни съмнения в статистиката, която системата на МВР дава пред публиката, заявяват от фондацията.

Полицията е затруднена да ползва физическа сила, има много жени на протестите в София

Полицията е затруднена да ползва физическа сила, има много жени на протестите в София

Орлов мост е барикадиран с кофи, кашпи и пейки, събирали и камъни, обяснява СДВР

Припомняме по-рано днес СДВР съобщи, че полицията преговарят с протестиращите да премахнат палатковия лагер и да освободят движението.

Протестиращите категорично отказват да разговарят с полицейските служители, да отстъпят от позицията си и събират камъни и бутилки "в случай, че бъдат атакувани".

News.bg припомня, че вчера полицията премахна палатките от трите кръстовища в столицата. В резултат на това бяха задържани 12 лица, осем от тях за неизпълнение за полицейско нареждане и три без документи за самоличност. По-късно те бяха освободени.