СДВР не арестува протестиращи в София и преговаря за преместване на палатки, от снощи опитват да убедят протестиращи на пл. "Независимост", но те категорично отказават и призовават част от шествието, поело към Орлов мост, да се върне и да ги подкрепи, коментира гл. инспектор Красимира Стоядинова, цитирана от БНР.

Орлов мост е барикадиран с кофи за смет, кашпи и пейки върху пътното платно, изградени са солидни и плътни барикади, които не позволяват преминаването на линейки, пожарни и други автомобили със специален режим.

Протестиращите категорично отказват да разговарят с полицейските служители, да отстъпят от позицията си и събират камъни и бутилки "в случай, че бъдат атакувани".

Ден 30: Протестиращите отново блокираха  "Орлов мост"
Обновена

Ден 30: Протестиращите отново блокираха "Орлов мост"

Кръстовището на Ректората също е под обсада

"На място направи впечатление, че на Орлов мост имаше изключително много жени, което ограничи възможностите на полицейските органи да използват физическа сила спрямо тях", каза още гл. инспектор Стоядинова.

Разговорите с протестиращите продължават и днес с цел възстановяване на обществения ред и на движението по кръстовища. "Уважаваме правото на протест на всички граждани, но призоваваме протестите да бъдат мирни, да се съобразяват със законовите разпоредби и да не пречат на всички останали в столицата".

Възлови кръстовища в София остават барикадирани. Орлов мост е барикадиран с пейки, палети, палатки. Протестиращите пропускат колите със специален режим. Блокирано е кръстовището и при Ректората, съобщава БГНЕС.

Промени в градския транспорт заради протестите в столицата

Промени в градския транспорт заради протестите в столицата

Затворени са кръстовища на Орлов мост и на бул."Васил Левски" и бул."цар Освободител"