Анастас Гогов застава начело на Държавната консолидационна компания (ДКК). В кулоарите на парламента Кирил Петков обяви новината и добави, че конкурсът е бил прозрачен. В конкурса за председател на ДКК са участвали 8 кандидати. Кирил Петков е амбициран да покаже на администрацията как се прави прозрачен конкурс.

Бордът на ДКК е от 5 човека, Анастас Гогов е шестият. Трима от членовете на ДКК били назначени април месец и не са били част от всички огромни проблеми, за които се говори. Кирил Петков се надява именно те да гласуват за Анастас Гогов, за да стане изпълнителен директор. "Нямаме време, аз това усещам. Всеки ден трябва да напредваме с нещо.

Правителственият комплекс тепърва трябва да се предоговоря с фирмата, която е подписала договор - там висят на държавата едни 190 млн. лв., от които са предплатени минимум 70 млн. лв. Имаме 33 язовира, които се водят по-високо опасно, но нито един от тях не е завършен. Имаме страшно много време, но сега се надявам да влезем в контрол на ДКК, защото всички тези проблеми висят", отчете Петков.