Твърденията, че е гласувал в подкрепа на търговското споразумение между ЕС и Канада (СЕТА), са категорична лъжа, заяви евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

От БТПП очакват 20% ръст на стокообмена след влизането на СЕТА

От БТПП очакват 20% ръст на стокообмена след влизането на СЕТА

286 български фирми имат износ за Канада сега, в тях работят 6 400 души

"Позицията, която отстоявам, е ясна и не е от вчера - защита първо на българските и европейски производители и потребители. Обвиненията в лобизъм и обслужване на корпоративни интереси не правят чест нито на политическите ми опоненти, нито на журналистите", каза Джамбазки.

Какво е СЕТА

Какво е СЕТА

По-голяма прозрачност за защита на инвестициите

Отговорът на появилата се информация е по повод цитиране на члена на БСП Крум Зарков, разпространена в редица медии.

Гласуванията в Европейския парламент са публични, а резултатите са достъпни за всеки, който се интересува и не е нужно да се правят съчинения без разсъждения, заявява още евродепутатът от ВМРО.

Канадците все по-малко подкрепят СЕТА

Канадците все по-малко подкрепят СЕТА

Макар че мнозинството все още го подкрепят

"Това споразумение ще има сериозни негативни последици за малкия и среден бизнес в България и Европа", заяви Джамбазки.

По думите му най-сериозните притеснения са насочени към неясно разписаните изисквания за спазването на трудови стандарти и права; недостатъчни гаранции за защита на правата на потребителите; и големите различия в стандартите и регулаторите за някои сектори в страните-партньорки по споразуменията.

"Българските граждани са разумни и мислещи хора, затова и опитите да се дискредитират представители на ВМРО няма да бъдат успешни. Ангел Джамбазки и ВМРО винаги са отстоявали позицията, че СЕТА и ТТИП, прокарвани с тайни и засекретени клаузи, са вредни за ЕС и България", каза Джамбазки.