Силни ветрове и снегонавявания се очакват в следващите дни. Това предупредиха от Пътна полиция на брифинг в Националния координационен център за безопасно движение по пътищата.

Очаква се от тази вечер да започне рязко понижаване на температурите, има вероятност от заледявания. Утре пък дъждът ще премине в сняг. Очакват се много силни ветрове в цялата страна.

Силни снеговалежи ще има най-вече в Североизточна България и Родопите.

Заради усложнената метеорологична обстановка от Агенция "Пътна инфраструктура" призовават шофьорите да тръгват с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със съобразена с пътните условия скорост, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника.

От АПИ съобщават, че всички машини на пътноподдържащите фирми са в пълна мобилизация за почистване на републиканските пътища.

За повишаване безопасността на движение като превантивна мярка ще се затварят отделни участъци за обработване на настилките, а там, където се налага заради силния вятър и снегонавяванията, е възможно трафикът да се спира изцяло до подобряване на метеорологичните условия.

Информация за актуалната пътна обстановка в страната може да бъде получена от интернет страницата на АПИ - api.bg, както и на телефон 0700 130 20 в АПИ.