Груба грешка би било, ако се предприеме удължаване на експлоатацията на старите бойни самолети, за каквото говори служебният министър на отбраната Георги Панайотов. Такава позиция изразиха от Атлантическия съвет на България.

"По думите на министъра на отбраната ще се търси вариант за подписване на договор за удължаване на ресурса на бойните самолети и след изтичане на сега действащото споразумение за поддръжка. Това ще бъде груба грешка! В случая обаче такава решение не е във възможностите на служебния министър на отбраната, предвид краткия му оставащ мандат. Договорите по сегашното рамково споразумение още не са изпълнени, а се говори за нов договор..." - посочват атлантиците.

МиГ-29 няма да бъдат приземени, увери Панайотов

МиГ-29 няма да бъдат приземени, увери Панайотов

Ще се търси вариант за удължаване ресурса на бойните самолети

"Не е изключено служебното правителство да прибегне до бързи и крайно съмнители действия, като например сключване на договор за модернизация на авиониката, в рамките на до 100 милиона лева, за което по закон не се иска санкция на парламента." - предполагат от АСБ.

Според обществената организация, вместо да прави подобни изявления, министърът трябва да отговори на въпросите около инцидента с падналия край Шабла МиГ-29, включително за изпълнението на договорите с РСК МиГ за ремонтите на самолетите.

АСБ: Докато е в САЩ ген. Николай Русев е против МиГ-29, в България казва друго

АСБ: Докато е в САЩ ген. Николай Русев е против МиГ-29, в България казва друго

Използването на МиГ-29 "би обрекло българската бойна авиация на изчезване"...