Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България са оптимисти за новите мерки, обявени от правителството, които според тях, ще бъдат в реална подкрепа за бранша и икономиката ни.

Колегите ни, които работят в сферата на развлекателния бранш и нощните заведения, до момента не получаваха никаква помощ, но сега могат да разчитат на реална подкрепа с намаляването на ДДС за бирата и слабоалкохолните напитки, съобщиха те.

Според тях, условията, които получават за развитие на бизнеса си, не ги ограничават и не ни поставят в по-слаба позиция от конкурентите ни в другите държави.

Българите можем! Българите можем да защитим държавата си, бизнеса си, нашия туризъм и интересите на тези, които работят за развитието на вътрешния ни икономически продукт! Част от този продукт сме и ние, коментират от работодателите и служителите в развлекателния сектор.

Недоволство може да има, но е в нашите ръце да се преборим с проблемите и да защитаваме правата си. Работейки в името на бизнеса и собствените си успехи, заявяват те в позицията си.

Припомняме, че по-рано днес премиерът Бойко Борисов съобщи по време на пресконференция в министерски съвет, че правителството ще отпусне 1 млрд. 163 млн. за социални мерки за борба с кризата, възникнала заради пандемията от COVID-19 и още 731 милиона ще бъдат заделени за нови икономически мерки.