Атлантическият съвет на България се надява при гласуването по новия боен самолет депутатите да следват своята национална отговорност, а не партийната си пренадлежност, посочват от неправителствената организация в позиция, разпространена до медиите.

Атлантиците приветстват решението на правителството да поиска от парламента мандат за преговори със САЩ за придобиването на нов боен самолет F-16 блок 70 за Българските въоръжени сили.

"АСБ се надява, че народните представители ще проявят на дело национална отговорност, независимо от партийната си принадлежност, като подкрепят решението на правителството." - се казва още в изявлението.

Атлантическият съвет: F-16 е правилният избор за армията ни

Атлантическият съвет: F-16 е правилният избор за армията ни

Значително превъзхожда Грипен по технически характеристики…

От Атлантическия съвет отбелязват, че това е "първата правилна стъпка за годината към поставянето на начало на превъоръжаването на Българската армия с нова и оперативно съвместима с НАТО техника". От неправителствената организация очакват първият договор за годината да бъде с американската страна, за придобиването на нов боен самолет F-16 V блок 70.

"АСБ следи процеса отблизо и ще реагира незабавно на всички опити за лобистки натиск, насочен към проваляне на това решение, както и на всеки опит на институции, които нямат правомощия да решават този въпрос, да се опитват да влияят деструктивно на неговия ход." - подчертават от организацията.

Атлантическият съвет: „Радиомълчанието“ е техника на руската военна доктрина

Атлантическият съвет: „Радиомълчанието“ е техника на руската военна доктрина

Радев да адресира своя призив към себе си…