Бабата на Ванко 1 потвърди пред пловдивския окръжен съд, че му е дала 45 000 лв., за да купи Мерцедеса си.

Това стана на поредното заседание по делото срещу Иван Главчев, образувано от Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност.

Искът срещу рапъра е за над 96 хил. лв и включва освен Мерцедеса, автомобил BMW и имот в село Ягодово и дяловете му в две дружества.

88-годишната Цонка Главчева е пояснила пред магистратите че парите са събирани от нея и съпруга й - първо като частници, а после като членове на арменската кооперация „Селска забрадка".

Те произвеждали пласирали в цялата страна килимчета и покривки, а средствата от продажбите им позволявали да живеят добре и да спестяват.

Следващото заседание по делото „Ванко-1" по искане на комисията Кушлев е насрочено за втори юни. Тогава ще бъдат представени нови експертизи за размера и имуществото на рапъра.

Припомняме, че Иван Главчев излежа присъдата си от 4 и половина години затвор за склоняване към проституция на момичета в Италия, Франция и Белгия. Той беше освободен от затвора на 8 февруари.

Срещу него се води дело от комисията „Кушлев" за имущество, придобито по престъпен начин, за около 100 хил лв. Същата комисия води дело и срещу бащата на рапъра - Петър Главчев за 7-етажния хотел на Ванко 1 в централната част на града.