Народните представители от коалицията "Изправи се! Мутри вън!" Николай Хаджигенов и Арман Бабикян създават ново гражданско движение, което ще носи името "Ние идваме!".

В обръщението, подписано от тях се казва:

"Ние, гражданите, създаваме гражданско движение на стотиците последователи и симпатизанти, на хора от протестите, които настояваха да изградим организация, в която да се включат активно. В последната година се сформираха комитети по регионите на случаен принцип, водени от ентусиазма на гражданите за промяна в България. Днес си даваме сметка, че без нашите координирани, общи усилия, трудно ще защитим човешките права, правовата държава, демокрацията и свободната пазарна икономика", заявяват те.

Като причини, налагащи създаването на организацията, Хаджигенов и Бабикян подчертават още: "Ние идваме, защото мутрите не са вън от системата на управление и живота на гражданите. Ние идваме, защото е време за поколението, което настоява България да е част от модерния, цивилизован свят. Ние идваме, за да следим отблизо дали правосъдната система дава справедливост. Ние идваме за битка с корупцията и установяване на правила, които лишават от шансове тези, заявиха те.

Хаджигенов иска НС да подхване казуса Гешев още в първия си работен ден

Хаджигенов иска НС да подхване казуса Гешев още в първия си работен ден

Внася искане за изслушване на Бойко Рашков и Янаки Стоилов

Припомняме, през 2020 г организаторите на протестите, а именно Арман Бабикян, Николай Хаджигенов, Велислав Минеков се обединиха и създадоха "Отровното трио".

По-късно Минеков напусна триото и не се кандидатира за депутат на парламентарни избори на 4 април.

Преди това той постави условие към "Отровното трио".

Ултиматумът идва само ден, след като от "Отровното трио" съобщиха, че са постигнали споразумение с гражданската платформа на Мая Манолова за общо явяване на изборите.

Манолова, Хаджигенов и Дончева се явяха като кандидати от коалицията "Изправи се! Мутри вън" и влязоха като шестата, най-малка, парламентарна група в 45-то Народно събрание.

На настоящите предсрочни парламентарни избори са гласували 5.01% за "Изправи се! Мутри вън!".