Българите в Ливан ще се придвижват с уверително писмо, за да гласуват на 4 април 2021 година. Сънародниците ни трябва да представят пред ливанските власти документа на арабски и английски език в случай на необходимост, информират от посолството ни в Бейрут.

Писмото ще потвърди, че причината за тяхното пътуване е свързана с участието им в изборния процес в секцията, разкрита в сградата на дипломатическата ни мисия.

Копие от документа /на английски и арабски език/ може да бъде изтеглено от сайта на мисията ни на следния линк: https://mfa.bg/embassies/lebanon/news/29135

анкета

Ще гласувам за:

Виж резултати

ГЕРБ/СДС 25.6%

БСП 12.5%

ДПС 1.9%

Има такъв народ 13.4%

Демократична България 17.0%

ВМРО 4.5%

Изправи се. Мутри вън! 5.6%

Патриотична коалиция Воля - НФСБ 4.5%

Републиканци за България 4.8%

АБВ 1.2%

Други 9.0%

От МВнР по-късно съобщиха и че българите в Мароко ще могат да се придвижват с удостоверение, издадено от посолството ни там. То ще се издава от посолството в Рабат, където ще се намира и секцията за гласуване.

Удостоверението е съгласувано с мароканското Министерство на външните работи, африканското сътрудничество и мароканците в чужбина. При поискване документът ще може да се представя пред местните власти и съответните полицейски постове заедно с български документ за самоличност. Удостоверението може да бъде изтеглено от сайта на посолството ни в Рабат: https://www.mfa.bg/embassies/morocco/news/29145.

От посолството уточняват, че избирателите, чиито срок на валидност на личните документи за самоличност е изтекъл в периода след 13 март 2020 г., имат право да гласуват на изборите за народни представители на 4 април 2021 г., като удостоверяват самоличността си пред секционните избирателни комисии с български паспорт или лична карта.