Следващият месец доставките на РНК ваксините се вдигат тройно. Очакваме и втората векторна ваксина. Надявам се, че след 10 април ще имаме много по-сериозен обем от възможности и ваксини, които да ползваме. Това каза директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов, съобщи Нова телевизия.

Във връзка с мерките, шефът на "Пирогов" смята, че тези 10 дни ще дадат резултат.Най-много се притесняваме за учениците. Но като видите кога свършват десетте дни, след това има още 2 дни междинни, идват изборите, ще се увеличи реално връщането на училище поне с още 10 дни, обясни Балтов. Той увери, че всички медици правят това, което се налага.

Бойко Борисов не разреши големите магазини да отворят

Бойко Борисов не разреши големите магазини да отворят

Министърът на икономиката отмени издадените по-рано днес указания

"При тази трета вълна са изключително адекватни действията на здравните работници и на всички болници. Това, което се прави, от медицинска гледна точка е правилно. Не могат да се упрекнат медицинските работници, те вече почти всички са ваксинирани, работят без страх, много повече правят за лечението на своите пациенти. Самото лечение стана много по-адекватно", коментира проф. Балтов.

Той предупреди, че британският вариант е изключително агресивен и преболедувалите може да се заразят отново.

3988 новозаразени и 2161 излекувани от коронавирус за денонощие

3988 новозаразени и 2161 излекувани от коронавирус за денонощие

За изминалите 24 часа са поставени 14 292 ваксини

"Следващият месец доставките на РНК ваксините се вдигат тройно. Очакваме и втората векторна ваксина. Надявам се, че след 10 април ще имаме много по-сериозен обем от възможности и ваксини, които да ползваме", каза директорът на "Пирогов".

Припомняме, че вчера на редовния брифинг на Националния оперативен щаб министър Лъчезар Борисов обяви, че нехранителните магазини до 300 кв. м отварят врати.

По-късно премиера Бойко Борисов нареди да се отмени тази заповед.